Ses kayıtlarında paşanın şok sözleri

Ses kayıtlarında paşanın şok sözleri

Kanaltürk'te Sami Dadalıoğlu'nun sunduğu Ters Cephe adlı tartışma programında Taraf gazetesinin gündeme getirdiği Balyoz Eylem Planı'nda yer alan iddialarla ilgili subayların ses kayıtları yayınlandı.

Kanaltürk Ankara temsilcisi Sami Dadağlıoğlu'nun moderatörlüğünde, sunulan Ters Cephe programında Taraf gazetesinin Türkiye'nin gündemine oturan "Balyoz Eylem Planı'yla ilgili haberde yer alan konuşmaların ses kaydını yayınladı.

Balyoz Eylem Planı programına katılan Taraf gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Ümit Zileli, Ümit Özdağ, Fikri Akyüz katıldı. Programda zaman zaman gerginlikler yaşandı. Rasim Ozan Kütahyalı, Ümit Zileli ile belgelerin gerçek olup olmadığı konusunda tartışmaya girerken Fikri Akyüz ile de olayın yumuşatılmak istenmesi yüzünden tartışmalar yaşandı.

Rasim Ozan Kütahyalı bugün herşeyi ile alenen darbe amaçlı belgeleri basite indirgeme yarışında olduklarını Taraf gazetesinde bundan sonraki günlerde çıkacak bölümlerde herkesin daha fazla şaşıracağını ileri sürdü. Kütahyalı, gazetenin Balyoz Planı çerçevesinde 2003 yılında kurulması muhtemel Milli Birlik Hükümeti kabinesinde yer alacak kişilerin isimlerinin de yayınlanacağını açıkladı.

Ümit Zileli ise bu olayın tamamen düzmece olduğunu ortaya konan açıklamaların bir plandan cımbızla kesilerek bir araya getirilen ifadelerden oluştuğunu dile getirdi. Zileli kayıtların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Fikri Akyüz ise, Mehmet Ali Birand'ın 12 Eylül darbesine yönelik yazdığı kitaptan alıntılarda bulunarak 12 Eylül darbesinde ifade edilenlerle Balyoz Eylem Planı'ndaki ifadelerin bire bir uyduğunu savundu.


 

Etiketler :