Sevigen: TT Arena, yetim hakkıyla yapıldı

Sevigen: TT Arena, yetim hakkıyla yapıldı

CHP'li Sevigen: Türk Telekom Arena, yetim hakkıyla yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışında Başbakan Erdoğan'a yapılan protestoların hoş olmadığını söyledi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın açıklamalarının ardından tepkilerin büyüdüğü savunan Sevigen, "Türk Telekom Arena yetim hakkıyla yapılmış bir stattır." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen TBMM Sporda Şiddeti Araştırma Komisyonu ile İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın Türk Telekom Arena Stadı'nda protestoya uğraması ile ilgili sorular üzerine CHP'li Sevigen, Başbakan Erdoğan'a yapılanların hoş olmadığını söyledi.

Yaşananların altındaki sebeplere bakmanın doğru olacağını aktaran Sevigen, "Orada sanki Başbakan kendi cebinden çıkardığı para ile yapmış o stadyumu. TOKİ Başkanı'nın Galatasaray'ın kendi evinde yöneticilerini, üyelerini çocuk gibi azarlaması oradakileri tahrik etmiştir. Başbakan orada kabahati önce kendisinde ve yanındaki bakanlarda arayacak." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın kendisine haksızlık yapıldığı imajını oluşturmaya çalıştığını iddia eden Sevigen, Türk Telekom Arena Stadyum'nun yetim hakkı ile yapıldığını öne sürdü. Sevigen sözlerini şöyle tamamladı: "Başbakan stadyumun parasını kendi cebinden çıkartıp vermemiştir. Bu baskıyı Galatasaraylılar üzerinde kaldırmak lazım. Galatasaray camiasını suçlamamak lazım, oradaki arkadaşlarla diyalog kursaydı bunların olmayacağını düşünüyorum. Başbakan TOKİ Başkanı'nın yaptığı konuşmayı göz önüne alsın, incelesin bu olayların ondan sonra kaynaklandığını görecektir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :