Sevil Mısırlıoğlu'nun 10. kitabı çıktı!

Sevil Mısırlıoğlu'nun 10. kitabı çıktı!

Antakyalı şair- Yazar Sevil msırlıoğlu’nun 10. kitabı olan “SIR EVİNDEN SARKITLAR” ürün yayınlarından çıktı.

 

Söylediğim her söz fikrimdir benim
Yoksula gülen yüz şükrümdür benim
Vicdanın tutsağı dürüst kalp ile
Sevmek ibadetim, zikrimdir benim.

 

Mısralarının sahibi Antakyalı şair- Yazar Sevil Msırlıoğlu’nun 10. kitabı olan “SIR EVİNDEN SARKITLAR” ürün yayınlarından çıktı.

 

1996 yılında Hatay Valiliği Hukuk İşleri Şefliği'nden emekli olduktan sonra, emeklilik günlerini değerlendirmek ve manevi hazlar yaşayabilmek umuduyla şiirle bütünleşen Sevil Mısırlıoğlu, birçok birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon dallarında ödüller aldı. Son yıllarda deneme ve öykü çalışmalarına da ağırlık veren Mısırlıoğlu’nun, bugüne kadar sekiz şiir, bir deneme, öykü ve şiir karışımı kitabı yayımlanmıştı.


İlesam, Anasam, Ereğli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği üyesi olan ve Kültür Bakanlığı destekli Elvan Yayınları'nın hazırladığı Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi'nde yer almış bulunan Sevil Mısırlıoğlu kitaplarını daha çok yardıma muhtaç çocuklara ve ailelere bağış yaparak gönülleri fethetmiştir.

108 sayfadan oluşan içinde hikâye ve denemelerinin bulunduğu SIR EVİNDEN SARKITLAR isimli kitabın kapak resmi resam Fazıl DOĞANAY’a ait. Prof. Dr Nurullah ÇETİN’in sunumuyla okuyucusuyla buluşan kitap oldukça sürükleyici, akıcı, gerçek hikâyelerden oluşuyor. İçerisinde Kara Kaplı Defter, 12 Eylül Sabahı, Sınırdaki Üç Hafta gibi özel hikâyelerin de yer aldığı kitap, 25 hikaye ve beş denemeden oluşuyor. Hikâyelerini şiirleriyle süsleyen MISIRLIOĞLU’nun bu kitabının da adı gibi SES getireceğine kesin gözüyle bakılmakta.

 

“Her öyküde bir yaşamı özetleyerek, zaman çekmecesinin bohçalarında demlenen anılarım, yaşamın umanına bir damlacığını az görse de… İçinde akıp duran sellere barajlar örse de… Boyaları dökülmüş, menteşeleri paslanmış, küflenmeye yüz tutmuş eski kapılar ardında kendisine uzanacak eli bekliyor, en masum duygularla gün yüzüne çıkmayı düşlüyordu.” (Arka kapak tanıtım yazısından alıntıdır.)

 

Sevil MISIRLIOĞLU’nun yayınlanmış kitapları: Konuşan Sessizlik (1998) şiir, Hayallerimin Hıçkırığı (1999) Şiir, Yüreğimden Tutun Beni (2000) şiir, İnsanlığın Sevgi Adresi (2001) şiir, Düşlerin Köpüğü (2002) Şiir, Devin Omzundaki Cüce (2003) Şiir, Yüreklerimiz Susmasın ( 2005) Deneme/Öykü/Şiir, Güneşi Kurşunladık (2009) Şiir, Dillerin Dansı (2010) Şiir, Sır Evinden Sarkıtlar (2011) Hikâyeler.

 

Çukurovalılar Derneğinin Yayınladığı Çukurova Lobisi Dergisinin yaptığı halk oylamasında  “2008 Yılının En Başarılı Şairi” seçilen, Azerbaycan'da MAHSATİ GANCAVİ adına verilen fahri DİPLOM'a alan sanatçı GASAT Kültür Sanat Edebiyat ve Başarı Ödülleri kapsamında verilen “USTA KALEM BAŞARI ÖDÜLÜ” ne de layık görülen şair- yazar Mısırlıoğlu’nun çok sayıda ödül ve plaketi de bulunmaktadır.

Şiirleri Moskova Dostoyevski Dil Bilim Merkezince İngilizce,Almanca,Hollandaca,İspanyolca,İrlandaca,Rusça,Makedonca,Macarca dillerine, ayrıca Mehmet Can tarafından Arapça ve Farsçaya çevrilmiştir. 

 

Kitaba ve yazarına ulaşmak için: sevilmisirlioglu@hotmail.com

Haber: Fatma Çetin Kabadayı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.