Sevilay Yükselir’e Mahalle Baskısı

Sevilay Yükselir’e Mahalle Baskısı

Sabah’tan Sevilay Yükselir, Şafak Pavey’in yalanlarını ortaya koyacak belge ve fotoğraflar yayınlayacağını ilan etmişti. Ancak bugün tam tersi yönde bir yazıyla çıktı okurlarının karşısına.

CHP’li Şafak Pavey’in, AK Partili başörtülü milletvekiline atfen ortaya attığı “başımı açarak bir daha kirlenmeyeceğim” yalanı büyük tepki toplarken, Sabah yazarı Sevilay Yükselir’in attığı twit malum çevrelerce tartışma konusu yapılmıştı.

Yükselir, AK Partili vekilin böyle bir şey söylemediğini belirttikten sonra Pavey’e tepkisini şu sözlerle ortaya koymuştu:
“Bu ilk yalanı değil. İsviçre'de 1 çocuğu kurtarmak için mi yoksa kocası terk ettiği için mi o trenin önüne atladı sormak lazım kendisine!
Yalan söyleyip milletin midesini kafasını bulandıran Şafak Pavey ve gibilerden çok çekti bu ülke. Yeter artık! Provokatörlüğün lüzumu yok!”

Bu twitleri üzerine malum çevrelerce hedefe oturtulan Yükselir, olmayan bir cümlenin AK Partili bir milletvekiline aitmiş gibi aktarılmasına tepkisini sürdürürken, “İsviçre'de 1 çocuğu kurtarmak için mi yoksa kocası terk ettiği için mi o trenin önüne atladı sormak lazım kendisine!” şeklindeki ifadelerini geri çekip, Sabah’taki yazısında da özür dilemişti.

Yükselir 3 Kasım tarihli aynı yazısında ayrıca şöyle bir not düşmüştü:

“Bu konu burada bitmez! salıya, o gün de bitmezse çarşambaya devam edeceğim ve Şafak Pavey'in yalanlar üzerinden geliştirdiği politikasının maskesini düşüreceğim. Ve öyle belgeler, fotoğraflar koyacağım ki bütün Türkiye bir gerçeği görüp neyin ne olduğunu çok iyi anlayacak!”

Yükselir’in, bu notu üzerine gözlerin çevrildiği bugünkü yazısında yine özürle yatıp özürle kalkması dikkat çekti.

Sabah yazarı, yazısında tekrar tekrar özür dilerken, “bu yanlışı düzeltmek adına bir süre susmaktan” söz etti.

Yükselir şöyle yazdı:

“Çok özür dilerim...
Bir fikir tartışmasına asla karıştırılmaması gereken bir söylentiyi boş bulunup dillendirdiğim için insani açıdan büyük bir azap içindeyim. Ve bu yüzden de çıktığım yolda aslında tek amacımın Şafak Pavey'in siyasi duruşunu eleştirmek olduğunu ispat etmek adına atacağım her adımın beni daha çok yaralayacağını fark ettim. Şunu gördüm ki iki gündür; ne kadar hakikatli, ne kadar hakkaniyetli olsam da, bir gaflete düşüp attığım o tweet Pavey ve onun siyasi duruşu ile ilgili yazacağım her satırı önyargıya mahkûm kılacak. Daha önce de dilemiştim kendisinden. Bir kez daha özür diliyorum. Evet. Ben büyük bir hata yaptım. Korkunç bir yanlışa imza attım. Bana yakışan bu yanlışı düzeltmek adına bir süre susmaktır bu konuda. Kalben yazdığım bu satırları kalp gözüyle okuyan herkesin beni anlayacağını ve affedeceğini umarak meseleyi burada noktalıyorum.”

Habervaktim.com

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.