Sevilay Yükselir'i İsyan Ettiren Yazı

Sevilay Yükselir'i İsyan Ettiren Yazı

Alevi kimliği ile öne çıkan Sabah yazarı Sevilay Yükselir kendisine gelen sert eleştireleri ve hakaretler karşısında çılgına döndü.

Sabah Gazetesi'nin Alevi kimliği ile tanınan yazarı Sevilay Yükselir, Alevi kesimden kendisine yönelik eleştiriler karşısında çılgına döndü.

"Önceki gün bir sümsük yüzüme tüküreceğini söyledi" diye yazan Yükselir, bu tepkilerin nedeni olarak da kendisinin "Aleviler'in yüz karası" olarak anılmasına bağladı.

İşte Alevi yazar Sevilay Yükselir'in Aleviler'e isyan ettiği o yazı;

"YÜZÜME TÜKÜRECEKMİŞ BİR SÜMSÜK"

Yüzüme tükürecekmiş. Öyle diyordu önceki gün bir sümsük. Niye? Efendim çünkü ben Aleviler'in yüz karasıymışım! Nasıl döndüysem, nerden döndüysem dönekmişim!

Sanki dersiniz evvelden cemevinden çıkmıyordum da şimdi cami cami geziyorum. Sanki dersiniz doğduğum günden bu yana sahip olduğum seküler yaşam tarzından kopmuşum da mütedeyyin bir yaşam tarzını benimsemişim!

"AYŞE NE KADAR SÜNNİYSE.."

Alevi'yim evet! Ama o kadar işte! Bir Ayşe Arman ya da bir Ayşe Özyılmazel ne kadar Sünni ise o kadar Alevi'yim ben de! Sorun bakalım kendilerine! Acaba hükümeti eleştirdikleri yazılarda AKP'liler onlara kızınca "Sünnilerin yüz karasısın!" filan diyorlar mıymış?

"HASTA MISINIZ, BIKTIM"

Hasta mısınız siz? Tonla hakaret. Tonla zevzeklik. Bıktım artık! Hangi birinize cevap vereceğimi şaşırdım. Keşke dedim açıklamasaydım "Alevi" olduğumu. Çok kızıyorum kendi kendime.

Bunlar hep annemin kabahati! Onun yüzünden oldu her şey! Çünkü daha çocukken, ahali saklarken kökünü, o bize "Asla saklamayacaksınız! Ve utanmayacaksınız!" diye dikte etti hep! Hiç saklamadım gerçekten de.

"MERKEZ MEDYADA ALEVİ YOK MU?"

Gücünüz bana yetiyor! Çünkü koca ana akım medyada Alevi olduğunu açık açık söyleyen bir tek benim! Habertürk'te yok mu? Hürriyet'te yok mu? Var tabii! Var ama söylemiyorlar ve çok da iyi yapıyorlar bence! En azından sizin "Yüz karasısın!" yaftalamalarınızla karşı karşıya kalmıyorlar!

Bakın. "Tam bi hükümet yandaşısın Sevilay!" diyenler dahil itirazım yok beni eleştirenlere ama kimse bana köklerimden saldıramaz! Vuramaz!

Şimdi gelelim sadede... Şu iktidarla aranızdaki ilişkiye! Aleviler'den pek hazzetmiyorlar doğru! Çok açıkça belli etmeseler de Aleviler'e karşı keskin bir önyargıları var o da doğru! Peki, bu adamcağızların Alevilik için yaptığı hiç mi iyi bir şey yok?

Sakın bir yere gitmeyin çünkü bunu da yarın konuşacağız! Enine boyuna hem de!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.