Şevket Kazan, Sav'la ne görüştü?

Şevket Kazan, Sav'la ne görüştü?

Şevket Kazan, Sav'la görüştükten sonra kime gitti?

CHP Genel Sekreteri Önder Sav’la buluşarak Kurtulmuş'u devirme planları yapan Şevket Kazan'ın Fatih Erbakan'ın genel başkanlığı adaylığını itiraf etti. Kazan, Sav'la görüştükten sonra kime gitti?

Saadet Partisi’nde Necmettin Erbakan’a yakınlığıyla bilinen Şevket Kazan’ın CHP Genel Sekreteri Önder Sav’la buluşarak görüş alışverişinde bulunması kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
 

GÖRÜŞMENİN TEMELİNDE NE VAR?
Şevket Kazan görüşmeyi doğrularken,  CHP'nin "kongre partisi" olarak bilinmesi nedeniyle Önder Sav'la kongre usulüne ilişkin bilgi alışverişinde bulunduklarını söylemişti.
Her ne kadar taraflarca ‘kişisel
bir görüşme’ olarak nitelendirilse de bu sürpriz buluşmada SP’deki kongre sonrasında Kurtulmuş’a karşı yetkilerini kaybeden Erbakancı grubun mevcut genel başkanı Kurtulmuş’u devirmek için CHP’nin akil adamı Sav’dan destek aldığı konuşuluyor.
CHP’li Önder Sav, geçmişte kendi partisinden bir hacıyla dalga geçen görüntüleriyle uzun süre gündemde kalmıştı. Hacı olduğu bilinen Şevket Kazan’ın, Önder Sav ile yapmış olduğu bu görüşme Saadet Partisi tabanından ve
Türkiye’deki muhafazakâr cepheden tepki almaya devam ediyor.

ÖNDER SAV: 'GÖRÜŞTÜK NELER KONUŞTUĞUMUZU Ş. KAZAN'A SORUN!'
 
CHP Genel Sekreteri Önder Sav, SP Genel Başkanı Kurtulmuş'un karşısında yer alan eski Şevket Kazan
ile görüştüğünü doğruladı. Görüşme talebinin Kazan'dan geldiğini söyleyen Sav, 'neler konuştuğumuzu Kazan'a sorun' dedi.
 

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un karşısında yer alan eski Adalet Bakanlarından Şevket Kazan ile görüştüğünü doğruladı. Sav, görüşme talebinin Kazan'dan geldiğini belirtti.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanları Toplantısı'na girişinde gazetecilerin Şevket Kazan'la görüştüğü haberleriyle ilgili sorularını cevaplayan Sav, "
Zaman zaman haberleşiriz, yine böyle bir anda beni ziyaret etmek istediğini söyledi, kendisiyle görüştük." dedi.

Görüşme talebinin Kazan'dan geldiğini ifade eden Sav, 'Sizden kongre taktikleri mi aldı?' sorusu üzerine "Ben onları söylemeye mezun değilim. Şevket Bey'le görüşün." karşılığını verdi.
 

PARTİ KANADI TEPKİDE VEFAZSIZLIK ETMİYOR!

Önder Sav-Kazan görüşmesin ardından SP’den sert tepkiler gelmesi beklenirken parti yönetimi ılımlı açıklamalarla nabız kontrolüne devam ediyor.
Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan geçmişte kendilerine Ağabeylik yapmış olan Kazan için yorum yapmak yerine ilkelerimize aykırı mesajını verdikten sonra Cafesiyaset’e şunları söyledi:
“Benim bu görüşmeden haberim olmadı. Bilmiyorum bu nedenle değerlendirme yapmam yanlış olur. Sayın Şevket Kazan’ın görüşmeyle ilgili değerlendirmesi nasılsa öyledir. Görüşmeyi kendisi açıkladıysa benim ondan farklı bir açıklama yapmam doğru olmaz. Partinin iç meselerinin ve Milli Görüş için çalışan ağabeylerin söylediklerini kamuoyunda değerlendirmek bizim ilkelerimize aykırı… O yüzden bende bir yorum yapmak istemiyorum”
“Saadet Partisi’nde böyle bir kongre çalışmasının faydalı olmayacağı görüşü hakim olduğu için bu tarz çalışmalar durmuş bulunuyor.”

ŞEVKET KAZAN FATİH ERBAKAN’IN AÇIKLAMASI İÇİN NE DEDİ?
Önder Sav görüşmesiyle birlikte gündeme gelen Şevket Kazan’ın aynı zamanda camiadan bazı isimlere de giderek onlardan destek istediği öğrenildi.
Milli Görüş Camiası içerisinde etkisi olan bazı gazetecilerin ziyaret edildiği de gelen bilgiler arasında önemli yer buluyor.
Şevket Kazan’ın kendi dostlarıyla konuşmasında Fatih Erbakan’ın Akşam gazetesine vermiş olduğu röportajın kendilerini çok sıkıntıya soktuğunu ve rüzgarın terse döndüğünü konuştuğu öğrenildi.
Yine Kazan’ın Fatih Erbakan açıklama yapana kadar yeniden kongre için sıkıntıları olmadığı ama bu açıklamanın kendilerini çok zor duruma soktuğunu yakın çevresine söylediği öğrenildi.

Gelen yakınlığı bulunan Önder Sav-Şevket Kazan ikilisinin kongre sonraki süreçten güçlenerek çıkan Kurtulmuş’un kongrenin kararını beklemeden referandumda evet kararını almasına bir hayli tepkili oldukları söyleniyor.
Hal böyle olunca kulislerde Kılıçdaroğlu ve Sav’ın Saadet Partisi’ndeki referanduma evet kararını değiştirmek için bazı hamleler yapacağı ve olası bir SP kongresinde bazı isimleri destekleyeceği Milli Görüş’e yakın kaynaklar tarafından dillendiriliyor.

Cihan-Cafesiyaset

Etiketler :