Şeyh sade vatandaş imiş

Şeyh sade vatandaş imiş

Manisa'da Bülent Arınç'ın da katıldığı bir açılışta protokole oturan ve şeyh denilen kişi, aslen Siirtli bir vatandaş çıktı. Bakın Manisa'da protokol'e neden oturmuş...

Bazı gazetelerde dün yayınlanan 'Protokolde şeyh' haberi yalanlandı. Önceki gün Manisa'da Yakut Ağa Sıbyan Mektebi'nin açılış törenine katılan Mehmet Salih Saydan (45) adlı vatandaşın şeyh olmadığı ve protokole yanlışlıkla oturduğu ortaya çıktı.

Aslen Siirtli olan Saydan, tarihî yapıyı restore eden köylüsü Ali Gültekin tarafından davet edildiğini söyledi. 20 yıldır Manisa'da yaşadığını ifade eden Saydan, hayatında ilk defa bir açılış törenine katıldığını kaydetti. Saydan, "Ben 'birkaç kişi gelecek, kapıyı açacaklar' şeklinde biliyordum. Protokol nedir bilmem. Valiyi zaten tanımıyorum. Burayı restore eden köylüm Ali Gültekin beni kapıda karşıladı. Kalabalıktan rahatsız oldum. Nefes almak için oturdum. Sonra arkaya geçtim." dedi.

Milenyum Memurlar Derneği Başkanı Mehmet Yörük de, açılış töreninde protokol koltuğuna yanlışlıkla oturan vatandaşın afişe edilmesini üzüntüyle karşıladıklarını vurguladı. Yaşlı zatı fark ettiklerinde hürmeten müdahale etmek istemediklerini ifade eden Yörük, "Kendisi zaten kameraları görünce rahatsız oldu ve kalktı. Bu tür okuma salonlarının topluma faydalarıyla gündeme gelmesini istiyoruz. Burası daha önce tinercilerin, sokak çocuklarının mekânıydı." diye konuştu. Söz konusu olay, dün Hürriyet ve Posta gazetelerinde protokol skandalı olarak verildi. Haberde, Saydan'dan "sakallı, sarıklı ve yeşil cübbeli şeyh" diye bahsedildi. Protokolün ön sırasında oturan Saydan'ın, durumu fark eden Arınç'ın korumaları tarafından yerinden kaldırılarak ikinci sıraya gönderildiği ileri sürüldü.

Medya, yaşlıların ayakta bırakılmasını eleştirmişti

Bazı gazetelerin Manisa'daki törendeki tavrı 'çifte standart' olarak değerlendirildi. Medya daha önce siyasiler protokolde otururken yaşlıların ayakta kalmasını eleştirmişti. Üç hafta önce yine Manisa'da yaşanan olayda Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi'nin yaşlı vatandaşı kaldırmasına tepki gösterilmişti. Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'in Amasya'daki düve dağıtımı töreninde yaşlı insanla-rı protokole oturtarak kendisinin ayakta kalması ise övülmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :