Şeyh Said Salah'tan ''Mescid-i Aksa ve Kudüs'' konferansı

Şeyh Said Salah'tan ''Mescid-i Aksa ve Kudüs'' konferansı

Mirasımız Derneği`nin davetlisi olarak İstanbul`a gelen 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Başakşehir Çınar Kongre merkezinde Kudüs ve Mescid-i Aksa konulu konferansa katıldı.

Mirasımız Derneği`nin davetlisi olarak İstanbul`a gelen 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah, 18 Mart 2011 Cuma günü Başakşehir Çınar Kongre Salonunda "Mescid-i Aksa ve Kudüs" konulu konferansta basın mensupları ve konuklar ile bir araya geldi.
Mirasımız Derneği Başkanı Muhammet Demirci'nin konuşması ile başlayan program sinevizyon gösterileri ile devam etti.  Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın tarihini anlatan sinevizyon gösterisinde, özellkile Mescid-i Aksa'nın etrafının sinegoglarla çevrildiğine, bunun özel bir amaç uğruna olduğuna ve Mescid-i Aksa'nın sinegogların ortasında kalmasını istedikleri konularına değinildi.


Ayrıca Mescidi Aksa'nın altına tüneller kazıp müze yapılarak yahudilere yeni bir tarih anlayışı benimsetilmeye çalıştığının altı çizildi.

Raid Salah konuşmasında Mescidi Aksa'nın özellikle peygamberle olan ilişkisinin önemi üzerinde durdu. 'Peygamberimiz tam zulmün ortasında kalmışken Allah'a duasında 'Ya Rabbi sana arzediyorum, Allahım ben çaresizim' demiştir ve bu duasından sonra böyle bir atmosferde Allah Peygamberimizi Mekke'den alıp ümitvar olmanın yüzünü göstermek için Mescid-i Aksa'ya getirdi. Yani Kudüs umudun ve ümitvarlığın sembolüdür.' diye konuştu.

Nurettin Zengi'nin komutanlığından ve döneminde yaptırmış olduğu mihrabdan bahseden Raid Salah, ''Nutrettin Zengi bir mihrab yaptırmıştır. Müslümanlara da bu Kudüs'ün mihrabıdır demiş ve gün gelecek bu mihrabı Kudüs'e yerleştireceğiz demiştir'. "Benim isteğim tüm Müslüman ülkelerde böyle bir mihrab yapılsın ve insanlar sokaklarda toplanıp açıklama yapsınlar dünyaya duyursunlar bu Kudüs'ün mihrabıdır desinler ve işgal bittikten sonra bu mihrablar kudüse yerleştirilsin" şeklinde konuştu. Konuşmanın sonunda Raid Salah'a teşekkür plaketi takdim edildi.

ENİSE ZENT

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :