Seyirci "Hür Adam"ı sevdi

Seyirci "Hür Adam"ı sevdi

Seyirci, Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını konu eden Hür Adam filmini sevdi...

Mehmet Tanrısever’in yönettiği, Said Nursi'nin hayatını anlatan 'Hür Adam', 7 Ocak'ta vizyona girmişti. Henüz çekimleri devam ederken tartışılmaya başlanan film, seyirciyi salona çekmeyi başardı.

Filmin yapımcı-senarist-yönetmeni Mehmet Tanrısever, daha önce yaptığı açıklamada maddi güçleri olmasına rağmen 'Hür Adam'ın bazı sinemalarda gösterilmediğinden yakınmıştı. İstanbul'da İstinye Park, Kanyon, Tepe Nautilus gibi popüler alışveriş merkezlerindeki sinemalarda gösterilmeyen filmi benzer şekilde, Ankara'da ve İzmir'deki büyük sinema salonları da kabul etmedi.

İlk üç gün gişe rakamlarına bakılırsa seyirci Said Nursi'nin hayatını anlatan filmi sevdi. 'Hür Adam', vizyona girdiği ilk haftasonunda, 238 salonda 239.176 kişi tarafından izlendi ve 1.930.491 TL gişe hasılatı elde etti.

'Hür Adam', 2010'da vizyona giren, bir diğer muhafazakâr sinema örneği olan 'Eşrefpaşalılar'ın seyirci sayısını da geride bırakmış oldu. Hüdaverdi Yavuz'un yönettiği 'Eşrefpaşalılar', vizyona girdiği ilk haftasonunda 218.246 kişi tarafından izlenmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :