Şeytanın aklına gelmez

Şeytanın aklına gelmez

İstanbul'da Gümrük Muhafaza ekiplerinin yaptığı operasyon sonucunda, son kullanma tarihi geçmiş gıda ve ilaçların üzerindeki tarihi silerek yeni tarih bilgisi yazan bir cihaz ele geçirdi.

İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, kaçak olarak yurda sokulan son kullanma tarihleri geçmiş ürünlerin tarihlerinin değiştirilerek piyasaya sürüldüğü ile ilgili bir istihbaratı değerlendirerek operasyon düzenledi.

D.G isimli Şişli'de bulunan bir işyerine yapılan operasyonda son kullanma tarihleri değiştirilen ve sahte barkodla etiketlenen piyasa değeri 45 bin TL olan kek unu, domates çorbası, pişmiş fasulye, makarna, sos, mayonez, şampanya, balzamik sirke ile bir cihaz ele geçirildi.

Yapılan incelemede ele geçirilen cihazın bilgisayar üzerinden yönlendirilerek barkod basılmasını sağladığı tespit edildi. Cihazın yurtdışından getirilen son kullanma tarihi geçmiş gıda ve ürünlerin üstüne yeni tarih basımı yapmak için kullanıldığı belirtildi. Cihazla birlikte 25 adet barkod etiket printer kartuşu, 4 rulo barkod etiketi, bir adet tarih yazma makinesi ve bu cihazlarla basılmış farklı firmalara ait muhtelif barkod çıktıları ile ürün kodları da ele geçirildi.

Uzmanlar, ele geçirilen cihazla gıda maddeleri ve ilaç kutuları üstündeki son kullanma tarihlerinin kolaylıkla değiştirilebileceğini belirtti. Şüphelilerin yurtdışından getirdiği son kullanma tarihi geçmiş gıdaları da bu şekilde piyasaya sürdükleri iddia edildi. Bu arada gıda kutularının üstündeki son kullanma tarihinin silinmesi işlemi için kullanılan çok sayıda özel solüsyon maddesi de ele geçirildi. Tarihlerin silinmesi sırasında kutunun içindeki gıda maddesine etki edebileceği belirtilen kimyasal maddenin ölümcül etkisi olabileceği belirtiliyor. İKİTELLİ'DE DE OPERASYON Gümrük ekiplerinin İkitelli'deki bir ticaret merkezindeki iki ayrı iş yerine düzenledikleri başka bir operasyonda ise yurda kaçak yollarla getirilen ve piyasa değeri 102 bin TL olan 29 bin 250 adet çakmak, 11 bin 760 adet bıçak, 160 adet çakmaklı sigara kutusu, 45 adet katlanıp açılabilen metal cop ele geçirildi. Söz konusu operasyonlara ilişkin iş yeri sahipleri hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.