Sezen AKSU'nun ismini silmek istiyorlar

Sezen AKSU'nun ismini silmek istiyorlar

12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu vereceğini açıklayan Sezen Aksu'ya CHP'li bazı isimlerden sonra memleketi İzmir'de da protestolar sürüyor.. Son olarak bir imza kampanyası başlatıldı.

 

İzmir'in Konak İlçesi Çankaya Mahallesi'nde bulunan Sezen Aksu Sokağı'nda oturanlar, sanatçının adının sokaklarından kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

Sezen Aksu Sokağı'nda oturanlar Türkan Saylan ve Fazıl Say'a dönük saldırılar sırasında Sezen Aksu'nun hiçbir itirazda bulunmadığını, 12Eylül referandumunda da ‘Evet’ oyu kullanacağını açıklamasını protesto etti.

"BİZ DEMOKRAT İZMİRLİLER SOKAĞIMIZIN İSMİNİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUZ"

Sezen Aksu'nun bu sokakta doğup büyüdüğünü ve 15 yıl önce adının buraya verildiğini belirten mahalle sakinlerinden avukat Uluğ İlve Yücesoy, şöyle dedi:Ülkemizin içinde bulunduğu ‘varlık-yokluk’ savaşında bu hanım sanatçı olarak ciddi bir ‘umarsızlık ve duyarsızlık’ içinde büyük bir ‘aymazlık’ göstererek siyasi iktidarın yandaşı olduğunu ilan etmiştir. Bizler demokrat İzmirliler olarak sokağımızın adının değiştirilmesini istiyoruz. Sezen Aksu’nun ‘demokrasi’ diyerek referandumda ‘Evet’ oyu kullanacağını açıklamasını protesto ediyoruz.”

İmza kampanyası düzenleyen ‘Sezen Aksu Sokağı’ sakinleri, toplanan imzaları İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi'ne vereceklerini söyledi.

Etiketler :