Sezen mi daha faydalı Sezer mi?

Sezen mi daha faydalı Sezer mi?

Konu, Belediye Meclisi'nin ekim ayı toplantısında gündeme geldi. MHP'li üyeler 'Sezen Aksu'nun ilimize ne faydası var ki caddeye onun adını veriyorsunuz?' diye tepki gösterdi.

MHP'li üyeler, söz alarak 'Sezen Aksu'nun sanatçı kimliğine bir şey diyemeyiz ama siyasi kimliğine çok şey söyleyebiliriz. Bunlar Afyon'a bir katkısı olmayan insanlar. Evet ya da hayır demeleri hiç önemli değil. Aksu'nun şarkılarından başka örnek gösterilebilecek bir tarafı yok. Biz şehitlerimizin isimlerini sokaklara veriyoruz. Bu isimleri onların isimlerinin yanına verirsek bu Afyon'un ayıbı olur' dedi.

Belediye Başkanı Çoban ise adı Afyon'da Kocatepe Üniversitesi kampusuna verilen 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i örnek göstererek 'Sezer'in, bırakın Afyon'a ülkeye ne faydası oldu ki üniversite kampusuna adı verildi? Sezen Aksu sanatçı kimliğiyle O'ndan çok seviliyor' dedi. Konu daha sonra görüşülmek üzere ertelendi.

Başkan Burhanettin Çoban, konuya ilişkin soruya şu yanıtı verdi: 'Sezen Aksu sırf 'evet' dediği için sokaklardan isimleri sökülüyor. Ancak Türkiye'de pek çok yere de ismi veriliyor. Afyon halkı bilinçlidir. Bu nedenle sırf Sezen Hanım'ın adını değil, referandumda 'hayır' diyen Adnan Şenses'in ismini de adını aynı büyüklükte bir caddeye veriyoruz. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, memleketi Isparta'yı ihya etti, 10. Cumhurbaşkanı Sezer'in maalesef Afyon'a yardımı olmamıştır' dedi.

Milliyet gazetesi

Etiketler :