Sezen'e hakaret küstahlıktır

Sezen'e hakaret küstahlıktır

Bağış, sanatçı Aksu'ya, anayasa değişikliği paketine ilişkin görüşlerini açıkladığı için bazı kesimlerce hakarete varacak kadar dil uzatılmasını 'küstahlık' olarak nitelendirdi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, sanatçı Sezen Aksu'ya, anayasa değişikliği paketine ilişkin görüşlerini açıkladığı için bazı kesimlerce hakarete varacak kadar dil uzatılmasını 'küstahlık' olarak nitelendirdi.

 

Bakan Bağış ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da bir takım ziyaret ardından Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Anayasa değişikliği konusunda değerlendirmelerde bulunan Bakan Bağış, referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıklayan sanatçı Sezen Aksu'ya 'Sazan Aksu' diyerek hakaret eden CHP MYK üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum'u eleştirdi.

 

Sezen Aksu'ya yapılan eleştiriyi 'küstahlık' olarak nitelendiren Bağış, "En ağırıma giden de son günlerde Türkiye'nin önde gelen sanatçılarının kendi fikirlerini beyan etmelerinden rahatsız olan birtakım insanlar var. Bu ülkede en çok sanatçı yetiştirmiş, en çok beste üretmiş, bu toplumdaki her birimizin, sağcısının solcusunun, Alevi'sinin Sünni'sinin, Türk'ünün, Kürt'ünün, Çerkez'inin, Laz'ının herkesin hayatında mutlaka bir şarkısıyla bir anısı olan Sezen Aksu gibi sanatçımıza dil uzatmış olmalarını ben gerçekten küstahlık olarak görüyorum. Bu ülkede herkesin kendi düşüncesini dile getirme hakkı vardır." diye konuştu.

 

Sezen Aksu'nun Türkiye'nin değerlerine, kültürüne, sanatına sahip çıktığını ifade eden Bağış, bu kişiye böyle bir hakaret etmenin kimsenin hakkı olmadığını belirtti. Bağış, Sezen Aksu'ya yapılan hakaret dolayı özür dilenmesini istedi.

 

Anayasa paketi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bağış, Antalyalıların referandumdaki oyunu paketin içine bakarak vereceğine inandığını söyledi. Anayasa değişiklik paketinin 12 Eylül günü herhangi bir siyasinin, herhangi bir göreve seçilmesiyle ilgili olmadığına değinen Bağış, "Türkiye'nin anayasasındaki birtakım değişikliklerle alakalıdır. O konuda ben halkımızın, paketin içeriğine bakarak, bu paketin karşısında olanların bile eleştiri getiremedikleri içeriğine mutlaka mantıklarıyla, vicdanlarıyla 'evet' diyeceklerine inanıyorum. Antalya'da da bunun doğru anlatılması için, milletvekillerimizin, bütün siyasi partilerimizin, Türkiye'nin daha özgür ve güçlü bir ekonomiye sahip hale gelmesi idealine sahip herkesin üzerine düşen mesuliyeti taşıyacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

 

CİHAN

Etiketler :