SGK Muğla İl Müdürü'ne silahlı saldırı

SGK Muğla İl Müdürü'ne silahlı saldırı

SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Zanlı H.S., pencereden halka seslendikten sonra güvenlik güçlerine teslim oldu.

İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Denizli, Balıkesir ve Muğla SGK il müdürlerinin katıldığı aylık Ege Bölgesi genel değerlendirme toplantısında korkunç bir olay yaşandı. Saat 09.45'te toplantı başladıktan sonra H.S. içeriye girdi. SGK Muğla İl Müdürü Şahin'e, "Ne haber Naci?" diyerek gülümsedi. Sonra da belinden çıkardığı tabancayı Şahin'in kafasına dayadı ve bir el ateş etti. Naci Şahin, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Ardındah zanlı H.S., orada bulunan SGK Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz, İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin ve Denizli İl Müdürü Ahmet Kurt'u rehin aldı. Olay sırasında kapıya yakın bir yerde oturan Balıkesir İl Müdürü Cem Dinç ise kendini dışarıya atarak kurtuldu. Manisa İl Müdürü Saffet Dinç ise toplantıya geç kaldığı için odaya girmemişti. Müdürlerle beraber içerideki beş kişi. yaklaşık 2 saat boyunca rehin tutuldu.

SGK Balıkesir İl Müdürü Dinç, yaşananları şöyle anlattı: "Şüpheli bir anda içeriye girdi. 'Ne haber Naci?' diyerek silahla başına bir el ateş etti. Biz panikle dışarıya çıkarken bazı arkadaşlarımız içeride kaldı. Korkunç bir olaydı."

Aydın İl Müdürü Poyraz da koordinasyon kurulu toplantısı yaptıklarını belirterek, "Saldırgan, Naci Şahin'i bizim yanımızda vurdu. Sonra bizi rehin aldı, ardından serbest bıraktı." şeklinde konuştu. İzmir İl Müdürü Keskin, olayın yanlarında cereyan ettiğini söyledi: "Büyük üzüntü içindeyiz. Olayın şokunu yaşıyoruz."

Muğla Vali yardımcıları Faruk Necmi Kurt ve Rıfat Ata, Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş ve İl Emniyet Müdürü Kadir Ay da olay yerine geldi.

Zanlı H.S.'nin kurumda destek şefi olarak çalıştığı, hakkında İl Müdürü Şahin tarafından soruşturma başlatılarak bir alt göreve getirildiği, bunu hazmedemediği için öldürdüğü iddia edildi. H.S., teslim olmadan önce binanın bir penceresinden gazetecilere, "Ben bu kurumda namusum ve şerefimle çalıştım. Yolsuzluk yaptırmadım. Haketmediğim halde bana soruşturma açılması, görev yerimin değiştirilmesi zoruma gitti. Masumum ben. Şimdi silahımı emniyet müdürümüze teslim ediyorum." dedi.

Zanlıyla Vali Fatih Şahin, İl Emniyet Müdürü Ay, ve bir psikolog, yaklaşık 2 saat boyunca kapı arkasından teslim olması konusunda pazarlık yaptı. Bu arada Özel Hârekat polisleri, operasyon için hazırlıklarını tamamladı. H.S., kapı arkasından Emniyet Müdürü Ay'a, "Tabancamda iki kurşunum daha var!" diye bağırdı. Daha sonra teslim olacağını söyleyen zanlı, "Televizyoncuları istiyorum. Gelsinler, yaşadıklarımı anlatacağım, ondan sonra teslim olacağım." dedi. Daha sonr ada cinayeti işlediği makam odasının penceresinden gazetecilere seslendi. Bu sırada Emniyet Müdürü Kadir Ay ve Özel Hârekat ekipleri, cinayetin işlendiği odaya girdi ve H.S. ile yaklaşık yarım saat boyunca konuştular. Bir sigara isteyen zanlı, içtikten sonra Ay'a silahını vererek teslim oldu. Zanlı, çelik yelek giydirilerek geniş güvenlik tedbirleri altında binadan çıkarıldı ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada binanın etrafında toplanan yüzlerce kişi, zanlıyı linç etmek istedi. Muğla Valisi Şahin, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "O sırada Ege Bölgesi'ndeki illerin SGK müdürleri toplantı halinde bulunduğundan, Muğla İl Müdürü'nün ölümüne neden olan kişinin, bazı illerin müdürlerini de rehin alarak kapıyı içeriden kilitlediği anlaşılmıştır. Güvenlik kuvvetlerince, saldırgan kişinin rehin aldığı il müdürlerine zarar vermeden kurtarılması ve saldırgan kişinin yakalanması için olay yerinde yapılan titiz çalışmaların sonunda zanlı, rehin aldığı üç il müdürüne zarar vermeden teslim olmuştur. Saldırıya uğrayarak yaşamını kaybeden İl Müdürü Naci Şahin, Muğla'da sosyal güvenlik alanında başarıyla uyguladığı birçok projeyle kısa zamanda toplumun her kesiminin takdirini kazanmış, örnek bir kişiydi. Rehin alınan il müdürlerinin, sağlıklarına zarar gelmeden kurtarılmaları ve saldırgan kişinin yakalanması için büyük duyarlılık harcayan güvenlik kuvvetlerimizin gösterdiği çabayı da takdirle karşılıyorum. İl Müdürü Naci Şahin'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Muğla halkına başsağlığı ve metanet diliyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.