Shakira, Mevlana'yı tanıdı huzura erdi

Shakira, Mevlana'yı tanıdı huzura erdi

Bir süredir kabus gören Shakira, terapistinin önerisi ile Hz. Mevlana'yı keşfetti. Mesnevilik'le ilgili kitap okuyan yıldız, 'Aşkı ve sevgiyi şimdi anladım' dedi.

 

Bizim yıllardır izinden gittiğimiz, ABD ve Avrupa'nın ise son yıllardakeşfettiği Hz. Mevlana, felsefesiyle Shakira'nın kabuslarına son verdi.

Bir süredir kötü rüyalar gördüğü için soluğu terapistinde alan yıldız, kabuslarına bir türlü son veremedi. Budizm'in temsilcilerinden Dalai Lama'nın kendisine ögrettiği 'mutluluk iksirleri'ni de uygulamaya başlayan Shakira, kabuslarının sürmesiyle yine terapistinin yolunu tuttu.

Kötü rüyalara son verdi
Shakira'nın ABD'li terapisti, ünlüyıldıza Hz. Mevlana'nın hayatını okuması ve Mesnevilik'in felsefesini öğrenmesini önerdi. Vakit kaybetmeden ABD'de büyük ilgi gören Mevlevilik kitaplarından edinen Shakira, birkaç ayın ardından kabus görmemeye başladı. Bu olayı bir röportajında anlatan yıldız, "Mevlevilik kitapları sayesinde aşk ve sevginin anlamını yenikeşfettim" dedi.

Shakira ilk değil
Ünlü yıldızın dışında; Mevlevilik'i keşfedenler arasında Bill Clinton,Madonna, Demi Moore, AntonioBanderas, Morgan Freeman, MillaJovovich, Goldie Hawn, MelanieGriffith ve Angelina Jolie gibi isimlerin olduğu biliniyor.

Mevlevilik nedir?
HZ. Mevlana'nın yazdığı Mesnevi'de; toplumsal, felsefi, ahlakı, dini ve aşk ile ilgili binlerce ibret verici hikaye bulunuyor. Mesnevi ile oluşan Mevlevilik, hayata ve aşka dair öğretileriyle milyonlarca insanı peşinden sürüklemeyi aradan geçen yüzyıllara rağmen başarıyor.

Etiketler :