Show TV ve Akşam'ı kim alacak?

Show TV ve Akşam'ı kim alacak?

Akşam gazetesi ve Show TV'ye ilginç talip var... Kanal kime satılacak? İşte detaylar...

 Mehmet Emin Karamehmet'in Akşam ve Show TV'yi Boydak Ailesine satmak için görüşmeler yaptığını ileri sürülüyor.

 

Boydak Grubu hangi marka ile tanınıyor?
Akşam gazetesi ve Show TV'yi satın alacağı ileri sürlen Boydak Grubu İstikbal, Bellona, Mondi, Deco ve İstikbal Regina markalarının üreticisi.

1957 yılında Kayseri'de temelleri atılan ve Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya uzanan Boydak Holding, bugün mobilyadan, tekstile, kimyadan pazarlamaya, demir-çelikten lojistiğe, enerjiden bilişime kadar birçok alandaki faaliyetlerini sektör lideri olarak sürdürüyor. 24 şirketi ve 7 ayrı markası bulunan Boydak Holding çatısı altında, Türkiye'nin en önemli markaları arasında yer alan İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Regina Mutfak & Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor.

Kayseri Kızılay Kan Merkezi'nin açılışında KAYSO Başkanı Mustafa Boydak'a milletvekillerinin oturduğu yerden koltuk gösterilince "Şimdi değil, yeni dönemde inşallah" yanıtı vermiş.

AK Parti'ye destek verdiği bilinen Boydak Grubu'nun ağabeyi Hacı Boydak, siyasetten uzak olmasının yanında mütevazı duruşuyla açılımlara vitrinden müdahalede bulunmuyor. Grubun CEO'su Memduh Boydak'ın basın kuruluşları ile ilgilenebileceği söylenirken, pazarlıkla bizzat Mustafa Boydak'ın ilgileneceği biliniyor.

Akşam gazetesi ve Show TV'nin satışına Boydak Holding'in yanaşmasının ise önemli bir nedeni var. Karamehmet'in Akşam gazetesi ve Show TV satışını gerçekleştirme niyetine binaen Başbakan Erdoğan'ın kendisine, "Yabancıya satma, Anadolu sermayedarı birine sat. Televizyon ve gazete yabancıların eline geçmesin" şartını getirdiği ileri sürülüyor.

NASIL BİR YAYIN OLUR?

Yeniçağ gazetesi yazarı Sebahattin Önkibar'ın  yazısına göre Boydak ailesi muhafazakâr bir yapıya sahip olmasının yanında AK Parti'ye destek veren bir aile. "Yeşil sermaye"den görülerek andıçlanmış olması grubun yatırım yapmasına engel olduğu ve önünü geçmişte çok tıkadığı için referandumun en önemli destekçileri arasında sayılıyor.

Ülkenin normalleşme sürecine çok ciddi katkısı bulunmasına rağmen Taraf gazetesi gibi basın kuruluşlarına "marjinal" gözüyle bakması, ortalama bir yayın anlayışı sergileyeceğinin ve döneme uygun yayın yapacağının işareti görülebilir.

Etiketler :