Show Tv'de dini nikahla dalga geçildi

Show Tv'de dini nikahla dalga geçildi

Bir televizyon kanalında yayınlanan dizide evlenen iki genç için kıyılacak dini nikah çağ dışı tasvir edildi. Mehirle de dalga geçilen bölüm izleyicilerden büyük tepki gördü.

Show TV’de yayınlanan Melekler Korusun adlı dizide evlenecek genç çiftin dini nikahı yapılacağı sırada yaşanan diyaloglar büyük tepki topladı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığından emekli ilahiyatçı Necmettin Nursaçan, nikahın dini yönünün de olması gerektiğini belirterek, mehir konusuna da değindi.

Haber 7’ye de ulaşan tepkilerde dizide dini nikahla dalga geçildiği ve dini nikahın gelenek gibi gösterilmeye çalışıldığı dile getirildi.

DİNİ NİKAH ÇAĞ DIŞI

Dizinin dini nikahı gelenek gibi gösteren kısımda, nikah için başının örtülmesi istenen gelin adayı ‘Ben başımı falan örtmüyorum, duvağımı taktırdım saçımı yaptırdım’ diyerek odayı terk ediyor. Gelin adayı ailesinin de dini nikaha karşı çıkacağını belirterek, dini nikahın gereksizliğini belirten sözler sıralıyor.

‘BENİM AŞKIM SATILIK DEĞİL

Nikah için ikna edilen gelin adayı daha sonra imamın mehiri anlatıp, miktarını sormak istediğinde nikahtakilerden biri, ‘Gelin boşandığında damattan para mı alacağız?’ diye soruyor. İmam ise ‘Onun gibi bir şey’ diyerek bu soruyu cevaplıyor.

Damat adayı da ‘Benim aşkım satılık değil’ diyerek olaya nokta koyuyor. 50 bilezikten başlayan pazarlık 500 bilezik, ev, yelkenli gibi isteklerle devam ediyor.

 

DİNİ NİKAHI HAFİFE ALMAK DOĞRU DEĞİL

Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan dini nikah ve mehir hakkında şu bilgileri verdi: “Nikahın esası şahitler huzurunda icap ve kabul ‘aldım, vardım’ ama tabi bunun dini yönü de olmalı. Dua sena da olmalı. İki ayrı ailede yetişmiş iki kişi dünyada ve ahrette mutlu olmak, birbirlerine yar ve yardımcı olmak, hayırlı nesiller yetiştirmek isteyen bu insanlar Allah’tan yardım dilemedi, Peygamberimize salatü selamda bulunmalı, böyle olursa çok daha güzel olur. Sadece hukuki bir muamele değil aynı zamanda böyle de bir yönü vardır. Hafife almak, önemi yok demek doğru değil.”

NİKAHIN HAYIRLISI KOLAY OLANDIR

Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan mehirin alt ve üst sınırı olmadığını belirtti. Nursaçan, mehir hakkında şunları söyledi; “Mehir hanımın hakkıdır, hanıma verilen değerin işaretidir. O bölgedeki örf ve adete göre belirlenmelidir. Alt ve üst sınırı yoktur. Sevgili Peygamberimiz ‘nikahın hayırlısı kolay olandır’ der. Mutluluğu parada pulda, dairede arabada aramak gerekmez ama bütün de boş çıkarmak mümkün değil. Nikahtan önce mehirden bahsedilmemişse, nikahtan sonra da kararlaştırılabilir. Çok yüksek olup da huzur bozacak seviyede olmamalıdır”

Etiketler :