Show TV'den Hür Adam'a sansür!

Show TV'den Hür Adam'a sansür!

Mehmet Tanrısever, 7 Ocak’ta 350 sinema salonunda vizyona girecek Hür Adam filminin reklam fragmanına Show TV'den sansür geldiğini söyledi.

Kabaktepe'nin haberi

Mehmet Tanrısever,  7 Ocak’ta 350 sinema salonunda vizyona girecek Hür Adam filminin daha çok salonda izlenmesini istediğini ama birçok sinema sahibinin bu filme yer vermediğini belirtti. Tanrısever, Show TV’ye reklam vermek istediklerini ama olumsuz cevap aldıklarını vurgulayarak  şunları anlattı: “Biz Hür Adam filminin reklamını Show TV’ye vermek istedik. Ona özel bir de reklam bütçesi ayırmıştık. Ama filmin tanıtımını kabul etmediler. Biz bunu alamayız, dediler. Parasını vermemize rağmen istemediler.” 

 

 

Dursun

 

 

SHaber’de Asım Yıldırım’ın konuğu olan Mehmet Tanrısever, Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatını anlattığı Hür Adam filmini, basında yer alan haberleri ve filmde kendisini en çok nelerin etkilendiğini açıkladı. Tanrısever, Bediüzzaman’ın Allah sevgisinden, cesaretinden ve dik duruşundan etkilendiğini belirterek Hür Adam’da en çok dikkat çeken sahnelerden biri olan Said Nursi’nin Atatürk’le konuşması konusunda ise şu ifadeleri kullandı: “Bu olayı en az üç yüz tarihçiye danıştım. Böyle bir olay yaşanıyor. Atatürk, Üstad’a inkılâplar yapacağını söylüyor. Oda inkılâp yap. Yalnız Alllah’ın emri değişmez. Kur’an’da bir şey nasıl yazılmışsa o öyledir, diyor. Ve sonrasında odadan çıkıyor. Kapı çarpması da gayet normal. Bir çıkış sahnesi. Ses gelir.”

GERÇEK TÜRK ZULMETMEZ

Tanrısever, filmin sonunda Bediüzzaman’ın kendisine zulmedenlere de tüm haklarını helal ettiğini ve “Bana zulmedenlere ben baktım. Bir tane hakiki Türk yok. Hakiki Türk zulmetmez” dediğini ifade ederek “Siz Üstad’ı ve Risale-i Nurları ne zaman tanıdınız ve hayatınızda ne değişti?” sorusuna şu cevabı veriyor: “30 sene önce tanıdım. Ben ilk kez Üstad’ın tarihçesini okudum. Kahramanlığını görünce bana moral verdi. “

Moralhaber.Net 

Etiketler :