SHP: Birinci tehdit cuntacılar

SHP: Birinci tehdit cuntacılar

Türkiye’nin birinci tehditinin cuntacılar olduğunu vurgulayan SHP Lideri Hüseyin Ergün, Balyoz'a sert tepki gösterdi.

Balyoz Darbe Planı’na farklı çevrelerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Vakit’e konuşan SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün, kanlı eylemler içeren Balyoz Darbe Planı’nı ‘bir cinnet hali’ olarak değerlendirdi. Türkiye’nin birinci tehditinin cuntacılar olduğunu vurgulayan Ergün, “Normal çizgiden çıkan insanlar, kendilerini memleketin sahibi olarak görmeye başladı mı, kendisine her şeyi hak olarak görüyor. Kendisi gibi düşünmeyen insanları düşman olarak gördükten sonra, onu yenmek için her yolu doğal görüyor. Bu da onları cinnet haline götürüyor. İşte Balyoz harekât planında yer alan cami örneği gibi. Kutsal mekânları bile planlarına ekleyenleri kınamak artık yetmiyor. Bu zihniyetten elbirliği ile arınmak zorundayız” dedi.

“TSK BU ODAKLARDAN ARINMALIDIR”

Darbeciler ile Türkiye’nin yeni yeni yüzleşmeye başladığının altını çizen Ergün, “Bu ülke adına büyük bir kazanım olduğu kadar, TSK adına da yakalanan büyük bir fırsattır. TSK bu odaklardan arınma şansı yakalamıştır. Bunu iyi değerlendirmek zorundadır. TSK, ciddi bir tasfiye süreci için düğmeye basmalıdır” diye konuştu.

HÜKÜMET VE VATANDAŞLARA UYARI

Kamuoyunu uyaran Ergün, “Artık bu yapıları ve darbe heveslilerini izole etmek için bütün insanlar bir araya gelmelidirler. Sorunların üstesinden gelebilmemiz için hiçbir ayrım gözetmeksizin darbecilere karşı birleşmeliyiz. Onların beyinlerine ‘halkın oyuyla gelen, yine halkın oyuyla gider’ gerçeğini yerleştirmekten başka yolumuz yok” dedi. Değerlendirmelerinde hükümeti de uyaran Ergün, son günlerde gelen uzlaşma çağrılarını hatırlatarak, “Darbeciler ile uzlaşma yapılmaz. Hükümet dikkatli olmalı, uzlaşmadan yana olmamalıdır. Kararlılıkla bu yapıların üstüne gitmeli. Cesurca geri adım atmadan, yakalanan fırsatı en iyi şekilde değerlendirmelidir. Aksi bir durum hükümeti çıkmaza götürür” dedi.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ-VAKİT

Etiketler :