Sıfır otomobilde müthiş kampanya

Sıfır otomobilde müthiş kampanya

Otomotivde kampanyalar hızlandı. Birçok firma 2010 model yılı fiyatları için radikal kararlar alıyor.

Otomotivde kampanyalar hızlandı. Birçok firma 2010 model yılına geçişte fiyatları aynı tutarak müşterilere cazip teklifler sunuyor. Kampanya indirimleri de 15 bin liraya kadar ulaşıyor.

Otomotiv piyasasında yüzde 18 ÖTV'nin uygulandığı 16 Mart ile 16 Haziran arasındaki üç aylık dönemde yaşanan canlılığın ardından, haziran ayının ikinci yarısıyla birlikte ikinci ÖTV dönemi başladı. Hükümetin, ÖTV indiriminin 9 puan artırılarak yüzde 27 olarak devam ettirilmesi kararı sonrası piyasada satışlar yavaşladı. Geleneksel yaz durgunluğunun da buna eklenmesi otomotiv firmalarının üç ay mola verdikleri kampanyalarını hızlandırmalarına neden oldu. Stok sorununu ÖTV indirimiyle çözen piyasada 2010 modellerin satışına başlandı. Birçok firma da 2010 modellerine fiyat farkı uygulamadan 2009 model fiyatlarıyla satışa sundu.

ÖDEMELER ÖTELENİYOR

Motor hacmi 1600 cc'ye kadar olan araçlarda peşin alım indirimleri 7 bin liraya kadar ulaşırken, daha büyük motorlu ve lüks araçlarda ise 15 bin liraya kadar çıkıyor. Ayrıca 'şimdi al sonra öde' kampanyaları, uygun kredi faizleri ve uzayan vadelerle satışların yeniden canlandırılması hedefleniyor. Kampanyaların en fazla yoğunlaştığı sınıf ise hafif ticari araçlar oldu. ÖTV indiriminde istenen canlılığı yakalayamayan hafif ticari araç satışlarında bazı firmalar ÖTV'yi sıfırlarken, KDV oranlarında da indirim yapılması dikkat çekiyor. Yetkililer, düzenlenen kampanyaların araç satın almak isteyenler için büyük fırsatlar içerdiğini, bu fırsatların değerlendirilmesi tavsiyesinde bulunuyorlar.

Hyundai'den yakıt desteği

Hyundai, haziran ayının ikinci yarısında başladığı 'HYD Hyundai Yakıt Desteği' indirimini temmuz ayında da sürdürüyor. Hyundai'nin i10, Getz ve Accent Era (1.5 CRDi ve 1.6 lt benzinli için) modellerinde bin TL, Sonata ve Tucson'da 3 bin TL ve Santa Fe'de 5 bin TL yakıt destek indirimi sunuluyor. Ayrıca hafif ticari araçlarda Matrix Space'de 2 bin TL ve H-1'de de 2 bin 500 TL yakıt destek indirimi veriliyor.

Citroen'de indirimler 7 bin lirayı buldu

Citroen hem binek modellerinde hem de hafif ticari araçlarında avantajlı fiyatlar sunuyor. Kampanya çerçevesinde, ÖTV indirimi ile birlikte C4 Picasso'ya 6 bin 780 TL'ye varan avantajlarla sahip olmak mümkün. C5'te indirim 5 bin 800 TL'ye ulaşırken, C1'de 2 bin 768, C3'te 3 bin 259 TL indirim uygulanıyor. Hafif ticari modeli Nemo Combi'deki fiyat avantajı 4 bin 470 TL'yi buluyor. C1 modeli 24 bin 908, C3 modeli 28 bin 882, C4 modeli 43 bin 312, C4 Picasso 50 bin 79, C5 modeli ise 56 bin 654 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Dizel Alfa 159, 34 bin 900 Euro

Alfa Romeo Türkiye, sınırlı sayıda araç için geçerli olan yeni kampanyası kapsamında 1.9 litre 150 HP JTD motorlu ve otomatik şanzımanlı Alfa Romeo 159 model versiyonlarını, 34 bin 900 Euro'luk fiyat avantajıyla müşterilerinin ilgisine sunuyor. Alfa Romeo 159 1.9 JTD Q-Tronic'in Distinctive Plus donanım seviyesinde EBD destekli ABS, Elektronik Denge Kontrol Sistemi-VDC (ESP), Patinaj Önleyici Sistem-ASR, sürücü ve ön yolcu havayastığı, yan havayastıkları, pencere havayastıkları, sürücü diz havayastığı, hız sabitleyici, Bi-xenon farlar, deri döşeme, ön far yıkama sistemi, deri direksiyon simidi üzerinden kontrol edilebilen CD çalarlı müzik sistemi, çift bölgeli otomatik klima, arka park sensörü, yağmur sensörü, hillholder, ısıtmalı dış dikiz aynaları ve 17 inçlik alaşım jant gibi donanımlara standart olarak yer veriliyor.

ALFA ALAN UÇUŞ MİLİ KAZANIYOR

Öte yandan Tofaş ile THY'nin, Miles&Smiles üyeleri için geliştirdiği özel program kapsamında Alfa 159 satın alacak müşterilerilere ayrıcalıklar sağlanıyor. Kampanya, Türkiye'de otomobil ve havayolunu buluşturan ilk ortak çalışma olması bakımından da dikkat çekiyor. Anahtar teslim satış fiyatı üzerinden 500 TL ekstra indirim avantajı sağlayan kampanya süresince Alfa Romeo satın alan Classic kart sahipleri 10 bin mil; Classic Plus kart sahipleri 15 bin mil, Elite kart sahipleri 20 bin mil ve Elite Plus kart sahipleri ise 25 bin mil kazanabiliyor.

ÖTV farkı Ford Otosan'dan

Benzinli Ford Focus modellerinde, 15 Haziran öncesi ÖTV oranları uygulanıyor ve ÖTV'den kaynaklanan fiyat artışı Ford Otosan tarafından karşılanıyor. FordFinans'a özel 10 bin TL 10 ay yüzde 0.99 kredi desteği de sürüyor. Kombi ve Kombi Van tüm Transit modellerinde ise ÖTV'den kaynaklanan fiyat artışını yine Ford karşılıyor. Ayrıca, tüm Transit'lerde KDV oranında indirim ve klima bedelinin yarısı fırsatı da devam ediyor. Kısa Şasi Kombi-Kombi Van dışındaki Transit'lerde 15 bin TL'ye 15 ay yüzde 0 faiz fırsatı sunuluyor. Ford Cargo Çekici ve 6x4 ise 24 ay vade ve yüzde 0.99 faizle 70 bin TL'ye kadar kredi desteği var.

Renault ödemeleri erteliyor

Renault yeni alımda 'şimdi al ekimde öde' imkanı sunuyor. Servis kampanyasında yetkili satıcılarda kredi kartına 6 taksit uygulanıyor.

Renault, eski otomobilini yeni bir Renault ile değiştirmek isteyenler için, 2010 model tüm binek otolarda 2009 model fiyatları ile 'Şimdi al, Ekim 2009'da ödemeye başla' avantajı sunuyor. Renault ayrıca servis kampanyası da uyguluyor. Renault Yetkili Servisleri'nde kredi kartına 6 taksit imkanı sunuluyor. Yaz aylarında tatile çıkmadan önce yetkili servislere uğrayan müşterilerin yoğun olarak rağbet ettiği kampanyada, nakit yerine taksitle ödeme seçeneği sunuluyor. Bu avantajdan faydalanmayı seçen Renault müşterileri, servis ücretlerini Bonus Kart, Maximumum Kart ve Worldcard'a 6 taksitte ödeyebiliyor.

Ford C-MAX, Trend ile zenginleşti

Ford Otosan, MAX ailesinin en atak üyesi olan C-MAX Titanium'dan sonra aynı serideki C-MAX Trend'i satışa sundu. Dizel tek motor ve yüksek donanım seçeneği ile gelen C-MAX Titanium'dan farklı benzinli motor ile sunulan C-MAX Trend, 36 bin 410 TL'den başlıyor. Otomobil 115 PS benzinli motor, hız kontrol sistemi, akıllı aktif ve pasif güvenlik özelliklerine sahip.

Audi A5 Sportback Kasım'da piyasada

Yıl içinde pazara sunulan yeni S4, A5 Cabriolet, A4 allroad quattro modelleri ve A6 modelinin yenilenmiş versiyonu ile pazardaki gücünü artıran Audi, şimdi de Coupe ve Cabriolet'den sonra üçüncü üyesi olarak A5 model ailesine katılan Sportback ile yeni bir segment yaratıyor. Audi A5 Sportback, kasım ayından itibaren showroomlar'da yerini alacak. İlk etapta 6 motor seçeneğiyle ithal edilecek Audi A5 Sportback, 59 bin Euro'dan başlayan anahtar teslim fiyatlarla satışa sunulacak.

Yeni Terios 43 bin TL'den başlıyor

Daihatsu'nun Terios modeli yenilendi. Yeni Daihatsu Terios, 1.5 Düz Vites Silver modeli 43 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, düz vites Star modeli 50 bin TL, Otomatik vitesli Galaxy modeli ise 51 bin TL'den satılıyor. Yeni Terios'un standart donanımı da artırılarak zenginleştirildi.