Şifrede ihmal var soruşturma yok

Şifrede ihmal var soruşturma yok

YÖK, ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkındaki soruşturma izni talebini reddetti. Gerekçe; haksız kazanç sağlanmaması.

YGS’DEKİ şifre iddialarıyla ilgili savcılık tarafından soruşturma izni istenen ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında YÖK kararını verdi. Genel Kurul sonrasında yapılan yazılı açıklamada, oy çokluğuyla Ali Demir hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verildiği belirtildi. YÖK Genel Kurulu’nun Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığındaki toplantısının ardından yapılan açıklamada 2011 YGS’nin hazırlanması ve uygulanmasında ÖSYM ve METEKSAN firması adına görevlendirilen personelin ve hepsi üzerinde, mevzuat çerçevesinde görevlendirme ve denetim yetkisini haiz ÖSYM Başkanı’nın ihmali, tutum ve davranışlarının neticesinde kamuoyunda sınavın kendisine ve sonuçlarına yönelik kuşkuların ortaya çıkmasına yol açtıkları bildirildi.

Raporda “Ali Demir’in, görev gereklerini yerine getirmede ihmal ve gecikmelerde bulunduğu, 2011 YGS’de diğer görevlilerin görev gereklerini yerine getirmede kusurlu davranışlarda bulundukları, talimatlara aykırı hareket ettikleri anlaşılmıştır. Bununla birlikte ‘kişilerin mağduriyeti, kamunun zararına neden olunması veya kişilere haksız kazanç sağlamak’ sonuçlarından birine yol açmamış olması karşısında unsurları yönünden oluşmayan görevin kötüye kullanılması suçundan men-i muhakemelerine karar verilmiştir. Prof. Dr. Ali Demir ile diğer personelin kusurlu davranışları ve görev gereklerine aykırı hareket etmelerinin disiplin hukuku açısından yetkili makamlar tarafından değerlendirilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır” denildi.

Yazılım programı yetersiz

Açıklamada “Basına şifre diye yansıyan uygulamanın ortaya çıkmasına, kullanılan yazılım programının yetersizliği, ÖSYM TAB görevlilerinin ve Meteksan çalışanlarının programın kullanımı konusunda yeterli bilgi ve donanıma sahip olmaması ve bu süreçte yapılması gerekli denetimlerin gereği gibi yapılmamış olması yol açmıştır” ifadesine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.