Altın 2,427.69
%0.04
BIST 9,716.77
%0,05
Dolar 32.57
%0.15
Euro 35.00
%0.66
İstanbul
23°
Sihleri Müslüman zannettiği için öldürdüğü

Sihleri Müslüman zannettiği için öldürdüğü

Sih tapınağına yapılan saldırının ardından ırkçı geçmiş çıktı

 

ABD’nin Wisconsin Eyaleti’ne bağlı Milwaukee kentinde hafta sonunda Sih tapınağına düzenlediği saldırıda 6 kişiyi öldüren Wade Michael Page adlı eski askerin, tapınaktaki Sihleri Müslüman zannettiği için öldürdüğü öne sürüldü.

 

'TALİBAN GİBİ DAVRANAN İNSANLAR'
Tapınağın bulunduğu semtte yaşayan Sihler, kent sakinlerinin kendilerini Müslüman sandıklarını, türban taktıkları için Sihlere Taliban militanı gibi davranan insanlar olduğunu söyledi. 40 yaşındaki Page’in aşırı sağcı gruplarla bağlantısı bulunduğunu belirten yetkililer, eski askerin, Kuzey Carolina’ya bağlı Fayetteville kentinde yaşayan bir grup NeoNazi ile birlikte kurduğu 'End Apathy' adlı müzik grubunun solistliğini yaptığını kaydetti. Kollarında Neo-Nazi işaretleri ve 11 Eylül saldırılarında ölenlerin anısına yapılmış dövmeler bulunduğu belirlenen saldırgan, tapınağa ilk varan polis memurları tarafından vurularak öldürülmüştü.

"DAHA ÖNCE DE HEDEF ALINDIK"
ABD'deki Sihlerin oluşturduğu en büyük sivil haklar örgütü Sih Koalisyonu İcra Direktörü Sapreet Kaur ise daha önce de toplumlarının nefret suçuna hedef olduklarını söyledi.

Saldırının ardından Yeni Delhi kentinde toplanan bir grup Hintli, protesto gösterisi düzenledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.