Şike çetesi Rıdvan'ın ismini kullanmış

Şike çetesi Rıdvan'ın ismini kullanmış

Rıdvan Dilmen'i şike çetesiyle bağlantılı gösteren telefon sahte çıktı. 'Rıdvan kullandı' denilen numara başka bir Türk'ün ve 3 yıldır kapalı.

Devrim Tosunoğlu'nun haberi

Rıdvan Dilmen'i şike çetesiyle bağlantılı gösteren telefon tapeleri sahte çıktı. 'Rıdvan kullandı' denilen numara başka bir Türk'ün ve 3 yıldır kapalı. Çete, fotomontaj belgelere Alman polisinin kaşesini basıp vurguna çalışmış
TELEKULAK soruşturması sonrası, Bochum'da yürütülen 'şike operasyonunda dinlemeye takıldığı' haberi Rıdvan Dilmen'i çıldırtmıştı. Basına yansıyan konuşmaların Rıdvan'a ait olmadığı öne sürüldü. Çünkü ortada şeytani bir plan var. İşte o iddialar:
 
SÜREÇ NASIL BAŞLADI?
ALMANYA'DAKİ şike soruşturması kapsamında, 5 kişi tutuklandı. O isimlerden biri de Nurettin Günay'dı. Soruşturmanın Türkiye ayağında, İstanbul polisi 46 kişiyi gözaltına aldı, 34 kişi tutuklandı.
 
ALMANLAR ŞAŞKIN
SORUŞTURMA sürerken, bazı telefon tapeleri basına yansıdı.Türkiye'deki haberleri takip eden Alman polisi şaşkına döndü. Çünkü yayınlanan bazı görüşmeler sahteydi. Alman polisi, arayarak gazetelerde çıkan bazı belgelerin sahte olduğunu söyledi.
 
BİZİM KAŞEMİZİ BASMIŞLAR
ALMAN polisi bazı uydurma görüşmelerin altına fotomontajla kaşelerinin basıldığını, bazı görüşmelerin kimliği belirsiz kişiler tarafından bilinçli olarak sızdırıldığını tespit etti. Bu tapelere itibar edilmemesi istendi.
 
'BİZDE RIDVAN YOK'
KISA süre önce Dilmen'in de Almanya'daki soruşturma kapsamında dinlendiği iddia edilmiş, çete üyesi Hakan Korkmaz ile bahis üzerine yaptığı görüşmeler yayınlanmıştı. Mali Polis, soruşturma için gelen 2 Alman polis şefinden tapelerin gönderilmesini istedi. Alman polisi söz konusu görüşmelerin soruşturmada olmadığı cevabını verdi.
 
TELEFON 3 YILDIR KAPALI
DİLMEN ve Korkmaz arasındaki görüşmenin, Levent'deki bir ankesörlü telefonla Almanya'ya ait (0152 21 ...) nolu telefon üzerinden yapıldığı iddiası üzerine Alman polisi, numarayı inceledi. Numaranın 2007'de M.B. adlı Türk tarafından kullanıldığı aynı yıl kapatıldığı belirlendi. Hakan Korkmaz ismine de Almanya'da rastlanamadı.
 
'O DA BİZİMLE' YALANI
SÖZ konusu çetenin, Dilmen'in adını kullanarak, 'Rıdvan'ın tahminleri tutuyor. O da bizimle çalışıyor' deyip birçok kişiyi dolandırdığı belirtiliyor.
 
AMAÇ PARA SIZDIRMAK
HAZIRLANAN sahte tapelerle bu kişilerin futbol camiasından para sızdırmaya çalıştığı öne sürülüyor. Şebekenin sahte belgelerle kamuoyunu yönlendirmeye çalıştığı da iddialar arasında.
 
RIDVAN NE DEMİŞTİ?
ÇIKAN haberlere büyük tepki gösteren Dilmen, 'Kendimi ihbar edeceğim' demişti. Dediğini yapan Rıdvan, savcıyla görüşmüş, 'Savcımızın yanına çıktım. 'Hakkımda kağıtlar dolaşıyor. 'Benimle ilgili bir duyuru var mı?' dedim. 'Hayır, ifadeni gerektirecek şu an itibariyle bir durum yok' dedi' diye konuşmuştu.
Akşam
 

Etiketler :