‘Şikeyi yedi bin 500 TL’ye yapabilirsin’

‘Şikeyi yedi bin 500 TL’ye yapabilirsin’

Saffet Sancaklı, seçimlerde rakip olduğu AK Parti Milletvekili Hakan Şükür’ü eleştirdi.

 

“Şike suçunu para cezasına çevirdiler. Neredeyse ‘Şikeyi yedi bin 500 TL’ye yapabilirsin’ dediler. Burada Hakan Şükür’ün çıkıp itiraz etmesi lazımdı.”

BİR dönem sergilediği performansla Türk futboluna damga vuran Saffet Sancaklı, Galatasaray’dan eski takım arkadaşı ve Ak Parti Milletvekili Hakan Şükür’ü eleştirdi.
CNN Türk’te Aykırı sorular programına konuk olan Saffet Sancaklı, Türk futbolu için büyük bir önem taşıyan şike sürecinde Şükür’ün üzerine düşeni yapmadığını dile getirip, “Kendisinin milletvekilliğini iyi bulmuyorum” dedi.

Bakan olmasını beklerdim

Ardından Hürriyet’in, “Hakan Şükür’ün milletvekilliğini neden beğenmiyorsunuz” sorusuna yanıt veren Saffet Sancaklı, şu ifadeleri kullandı: “Son seçimlerde MHP’den milletvekili adayı oldum. Seçimden sonra karşılaştığımızda bana, ‘Seçilememene çok üzüldüm’ dedi. Benim yanıtım, ‘Sen, ben değişen bir şey yok’ dedim. ‘Türk sporuna fayda sağlamaya geliyoruz’ demiştim. Ben, Hakan Şükür’ün Spor Bakanı olmasını beklerdim. ‘İktidar partisin. Sayın Başbakan ile görüş, rica et, seni Spor Bakanı yapsın, gereğini yap’ dedim. Ancak Hakan Şükür, Spor Bakanı olmadı. Belki de nedeni politik olabilir.”

HER ŞEYİ AZİZ YILDIRIM’IN ÜSTÜNE YÜKLEMEK YANLIŞ

SANCAKLI, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı savundu. Sancaklı, “Aziz Yıldırım’a yüklenilmesini doğru bulmuyorum. Sadece Aziz Yıldırım’ın üzerine yüklenmek yanlış. Haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Son yıllarda her şeyi Aziz Yıldırım yapmış gibi algı oluştu. Yalnızca onun üzerine yüklenip, bütün kötü işleri o yapmış ve getirmiş gibi gösterilmesi de doğru değil” dedi.

Üstüne düşeni yapmadı

Sancaklı, “Yeni kanun ile şike suçunu Türkiye’de 1 seneye düşürdüler. Sonra da para cezasına çevirdiler. Türkiye’de neredeyse ‘Şikeyi yedi bin 500 bin TL’ye yapabilirsin’ dediler. Milletvekilleri eminim ki, bunu bilmeden imza attılar. Hakan Şükür’ün bu noktada çıkıp söz alması ve futbolun içindeki biri olarak anlatması gerekliydi. Onu da yapmadı” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.