Silahlar Sustu, Bombalar Canlı!

Silahlar Sustu, Bombalar Canlı!

PKK’nın ‘Bawer’ kod adlı gençlik sorumlusu, örgütün ‘eylemsizlik’ kararına rağmen, üzerinde taşıdığı patlamaya hazır paketlenmiş patlayıcıyla yakalandı.

İstanbul Sultanbeyli'de üzerinde çok sayıda patlayıcı bulunan bir kişi, dolmuştan ineceği sırada jandarmanın operasyonuyla yakalandı. Yakalanan kişinin PKK'lı olduğu belirtilirken örgütün ateşkes kararına rağmen patlayıcı madde sevkiyatı yapılması dikkat çekti.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Irak'taki PKK kamplarında eğitim gördükten sonra Hakkari üzerinden Türkiye'ye giriş yapan PKK'nın İstanbul Yurtsever Demokratik Gençlik (YDG) sorumlusu 'Bawer' kod adlı Emrah Bana'da patlayıcı madde bulunduğu ve sansasyonel eylem hazırlığında olduğu ihbarı üzerine harekete geçildi. Emrah Bana'nın 20 Aralık günü üzerindeki patlayıcıları kullanacağı veya bir başkasına teslim edeceği bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, aynı gün saat 08.00 itibariyle şüphelinin geçiş yeri olan Sancaktepe Ankara Caddesi üzerinde beklemeye başladı. Elindeki siyah poşetle minibüse binen Emrah Bana ile birlikte iki jandarma görevlisi de minibüse bindi. Ekipler, minibüsten indiği esnada PKK'lı Emrah Bana'yı yakaladı. Soruşturmanın devamında Y.K. adlı kişi de gözaltına alındı.

Patlayıcı ve sahte kimlik

Bana'nın üst aramasında, 1 adet teneke kutu (üzerinde MKE tahrip kapsülü ibareli) içerisinde 35 adet 45 milimetre uzunluğunda fünye, 2 adet sigara paketi içinde beyaz kalıp şeklinde ortasında fünye yuvası açılmış ve şeffaf bant ile sarılmış toplam 125 gram plastik patlayıcı madde, 1 adet sahte İETT indirimli taşıma kartı ve 1 adet Emrah Bana adına hazırlanmış üniversite kimlik kartı ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli Y.K. ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. (TARAF)

Etiketler :