Şile'de gemi personeliyle battı!

Şile'de gemi personeliyle battı!

İstanbul Şile'de şiddetli fırtına nedeniyle kömür yüklü gemi battı. Olayda kaybolan 12 kişiden 3'ü bulundu, 9 mürettabatı arama çalışmaları devam ediyor.

Marmara Bölgesi'nde etkili olan fırtına bir geminin batmasına neden oldu. Şile'de Rus bandralı kömür yüklü gemi battı. Gelen ilk bilgilere göre 12 personel kayıp olduğu yönündeydi.

4 personel sağ kurtarılırken, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gemiden bir personelin cesedine ulaşıldığını bildirdi. Kurtarma çalışmalarına katılan kıyı emniyetine bağlı bir bot kayalıklara çarptı.

Şile açıklarında ''tehlike sinyali'' alınan ve Kilyos açıklarında da sürüklenen iki ayrı gemiyi kurtarmak için bölgelere ekipler sevk edildi.

İstanbul Şile'de şiddetli fırtına nedeniyle Volgo-Balt 199 isimli yük gemisinden haber alınamıyor. Kömür yüklü gemide 12 mürettabat bulunuyor. Gemiye ulaşmak için yapılan çalışmalar sonuç verdi kayboan mürettebattan 4'üne ulaşıldı. 1 kişinin cesedi bulunurken kayıp 7 kişi aranıyor.

 

PERSONELDEN HABER ALINAMIYOR

 

Solna Denizcilik Şirketi'ne ait ''Volgo-Balt 199'' adlı St. Kitts Nevis bandıralı 2 bin 516 grostonluk 110 metre boyundaki geminin, AIS sinyali ve iletişimi saat 10.08 civarında Şile açıklarında kesildi.

Bunun üzerine İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nce ''Kıyı Emniyeti-1'', ''Kıyı Emniyeti-3'' ve ''Kurtarma-4'' römorkörü bölgeye sevk edildi.

Rusya'dan Antalya'ya giden, 3 bin 300 ton ağırlığında kömür taşıyan gemide 11'i Ukraynalı, 1'i Rus 12 kişilik mürettebat bulunduğu belirtildi.Kayıp personelden dördü sağ olarak kurtarıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gemiden bir personelin cesedine ulaşıldığını bildirdi.

şile-ceset-gemi.jpg

GEMİ ÇOK HIZLI BATTI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, geminin battığını doğrulattıklarını belirterek, "Arama-kurtarma çalışmaları, havadan ve denizden sürdürülüyor ancak gemiye henüz ulaşılamadı. Gemi başına gelecek olayın farkında olmadan çok hızlı bir şekilde batmış, dolasıyla bize herhangi bir çağrısı olamadı" dedi.

şile-gemi.jpg

DİĞER GEMİ KİLYOSA SÜRÜKLENİYOR

Öte yandan Kilyos açıklarında da ''BBC Adriyatic'' adlı kuru yük gemisinin sürüklendiği yönünde ihbar alan ekipler, römorkörleri bölgeye gönderdi.

Bu geminin mürettebatıyla ilgili bir sıkıntı olmadığını belirten Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Orakçı, "Hava biraz sakinleyince olay yerindeki römorkörümüzle bu gemiye müdahale edeceğiz'' dedi.

 

Ha 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.