"Silivri'dekileri bırakın destek verelim"

"Silivri'dekileri bırakın destek verelim"

Milletvekillerinin maaşlarına yaptığı zammı eleştiren ve zamma karşıymış gibi görünen Kılıçdaroğlu'nun, zamma destek karşılığı pazarlık yaptığı ortaya çıktı.

Milletvekillerinin maaşlarına yaptıkları zammı eleştirerek, 'Geceyarısı operasyonu doğru değil' diyen Kılıçdaroğlu'nun, tasarıya 'Silivri'deki vekillerin serbest bırakılması halinde destek vereceklerini söylediği ortaya çıktı.

İddiayı ortaya atan ise Milliyet gazetesi yazarı Derya Sazak oldu. Sazak bugünkü yazısında, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in grup başkanvekilleriyle toplanarak liderlerin desteğini istediği ve bunun üzerine Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi'nin de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na giderek durumu anlattığını belirtti.
 
Bundan sonrası ise oldukça ilginç. Önergeye imza koyan CHP’li milletvekilleri Ahmet Toptaş ve Tanju Özcan'ı partinin disiplin kuruluna sevk eden ve Anayasa Mahkemesi'ne gitmeye hazırlanan Kılıçdaroğlu, tasarıya bir şartla destek vereceklerini belirtmiş. Şartları ise, Silivri’deki milletvekillerinin serbest bırakılması...
 
İşte Milliyet yazarı Derya Sazak'ın yazısının o bölümü;
 
"Zaten daha önce de TBMM Başkanı Cemil Çiçek, grup başkanvekilleriyle toplanarak liderlerin desteğini istemiş. Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na gidiyor.
 
CHP kulislerinde Kemal Bey’in ‘Silivri’deki milletvekillerini serbest bıraksınlar destekleyelim’ dediği anlatılmakta. ‘Silivri şartı’nı öne sürmek için ‘kıyak emeklilik’ olacak şey değil! CHP şimdi tepkiler üzerine Anayasa Mahkemesi’ne gitmeye hazırlanıyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum