Silivri'den Meclise gizli tünel!

Silivri'den Meclise gizli tünel!

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Hapisten adam kaçırma operasyonları yapmaya çalışıyor muhalefet partisi. Adeta Silivri'den Meclise tünel kazıyorlar" dedi.

Bakan Ergün, AK Parti Kocaeli teşkilatının programına katıldı. Kocaeli Üniversitesi Uygulama Oteli'ndeki programda partililere hitap eden Ergün, çeteler ve mafyayla mücadelede önemli mesafeler alındığını söyledi. Türkiye'nin demokratikleştiğini, insanların rahat ve huzur bulduğunu belirten Ergün, CHP'yi Silivri'den Meclis'e tünel kazıp buradaki Ergenekon tutuklularını meclise taşımakla çalışmakla suçladı. Ergün, "Hangi muhalefet partisi parlamentoda neye muhalefet etti de buna otoriter bir şekilde engel olundu. Adamı silahlar, el bombaları, suikast planları, roket atar, lav silahıyla yakalamışsın, işlediği cinayeti ortaya çıkarmışsın, muhalifleri Silivri'de hapse koyuyorsunuz diyorlar. Böyle muhalif nerede var? Dünyanın neresinde bombalı, roketatarlı, lav silahlı muhalefet var? Bunlar mı muhalefet? Şimdi bir partimiz kalkmış Silivri'den adam seçip, onu parlamentoya taşımak istiyor. Hapisten adam kaçırma operasyonları yapmaya çalışıyor muhalefet partisi. Adeta Silivri'den Meclise tünel kazıyorlar. Zaten 'biz bunların avukatıyız' diyorsunuz. Avukatı olmanın da ötesine gitmiş olursunuz bu tür uygulamalarla. Bırakın yargı işini yapsın." dedi.

"VATANDAŞA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK"

Bakan Ergün, Türkiye'yi siyaseti istikrarsızlığa sürükleyecek tüm adımların önünün kesildiğini söyledi. Artık kimsenin aklına 'darbe olur mu?' sorusu gelmediğini belirten Ergün sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz siyasi istikrar ve güven ortamını temin etme noktasında vatandaşa verdiğimiz sözleri tutan ve o istikamette ilerleyen bir siyasi iktidarız. Ekonomide istikrar ve güven olması için atılması gereken adımlar vardı, onları attık. Bütçe açığı almış başını gidiyorsa, bütçe açığı kontrol edilemezse kimse o ekonomiye güvenmez. Gelirimiz söylediğimizin üzerinde olurken, harcamamızı da tahminlerimizin altında tuttuk. Çok tedbirli davrandık. Makro ekonomik dengeleri koruduk. Borçlanma ihtiyacımız azaldı, faiz oranları düştü."

Ergün daha sonra gün içindeki diğer programlarına geçti.

CİHAN

Etiketler :