Simav'da çadırlar kuruluyor, yemek dağıtılıyor

Simav'da çadırlar kuruluyor, yemek dağıtılıyor

Merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılayı hazırlıklarını tamamlayarak bölgeye afet müdahale ekipleri ve yardım malzemesi gönderdi.

Kızılay sarsıntılar nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlara çadır, battaniye ve gıda malzemesi dağıtımına başlandı.

Dün gece yaşanan depremin ardından Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi alarma geçti. Bölgeye afet müdahale ekipleri ve yardım malzemesi gönderildi. Bölgeye yakın Türk Kızılayı kan merkezleri de bölgede yaralıların olma ihtimaline karşı alarm durumuna geçirildi.

Yardım çalışmalarının koordine edilebilmesi için Türk Kızılayı'nın Ankara ve İstanbul'daki afet operasyon merkezlerinde kriz masaları oluşturuldu. Depremin yaşandığı ilçe ve köyler ile acil olarak iletişime geçildi. Panik yaşayarak kendilerini dışarıya atan ve artçı sarsıntılar sebebiyle evlerine giremeyen vatandaşlar için bölgeye yeterli sayıda genel maksat çadırı, aile tipi çadır, battaniye, çadır içi malzeme ve gıda gönderildi.

-ÇADIRKENTLER KURULUYOR, SICAK YEMEK DAĞITILACAK-

Türk Kızılayı mobil mutfaklar, ikram araçları aracılığıyla bölgede sıcak yemek dağıtımı da yapacak. Türk Kızılayı'na bağlı uzman psikologlar da deprem korkusu yaşayan vatandaşlara psikososyal destek verecek. Bölge Kızılay şubeleri de çalışmalarda aktif rol alacak. Depremde evleri zarar gören ve yeni deprem endişesiyle evlerine giremeyen vatandaşlar için de Simav'da bir çadırken kurulumu çalışmalarına başlandı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Simav merkezde Kızılay araçlarından sıcak çay ve çorba ikramına da başlandı. İhtiyaç devam ettiği sürece on farklı bölgede sıcak yemek dağıtılması planlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.