Simav'da iktidara deprem provokasyonu

Simav'da iktidara deprem provokasyonu

Simav'da depremi fırsata çevirmek isteyenler, seçime sayılı günler kala hükümeti hedef haline getirme çabasında. Cepten cebe dolaşan SMS'ler ve yaşananlar hayrete düşürdü

En son halkın sıkıntılarını dinlemek için deprem bölgesine giden Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek protestolarla karşılaştı. Pazar günü gençlerin katıldığı son protesto olayı, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal'ı bile hayrete düşürmüş. Ünal, karşılaştığı talebi şu sözlerle anlattı: "Fenerbahçe maçından sonra bir grup, yine protesto yaptı. O gençleri ikna ettik, bazıları ikna olmadı. Bu gençlerden bazıları, ilginçtir ki, 'Makarna istemiyoruz, makarnadan bıktık!' tepkisini gösterdi. Oysa makarna belki bir kez pişirildi." dedi. Başbakan Yardımcısı Çiçek'i Beyce kasabasında ıslıkla protesto edenler ilçenin afet bölgesi ilan edilmesini istedi. Bu olayın perde arkasından esrarengiz cep telefonu mesajları çıktı. 22 Mayıs Pazar günü öğle saatlerinde Simav-Balıkesir yolunu uzun süre trafiğe kapatan topluluğun arasında bulunan bir göstericinin, "Beyce kasabasında çadır eksikliği sebebiyle yolu kapattık ama başarılı olamadık. Buna rağmen Başbakan Yardımcısı Çiçek kasabaya girdi." demesi dikkat çekti. Nevzat Bakır isimli vatandaş ise, "Beyce'de oturuyorum. Bu eylemi, ilçenin âfet bölgesi ilan edilmesi için yaptık. Arkadaşlar telefon mesajı çekti, iki araba da ben gönderdim Simav'a." dedi.

Depremin ardından Simav'da yaşananları değerlendiren Kaymakam Ünal ise âfetten sonra üçüncü günde büyük yol kat ettiklerini söyledi. Bazen protestolarla karşılaştıklarını, vatandaşların haklı demokratik tepkisini gösterdiğini kaydeden Ünal, "Bu tepkiyi gösterirken diğer vatandaşların hak ve yükümlülüklerini de ihmal etmemeleri lazım. Bugün kavga, savaşma günü değil, yardımlaşma ve dayanışma günüdür. Bütün Simav'ın bu olmadığını söylemek istiyorum." diye konuştu. Simav'da siyasetin yeri olmadığını kaydeden Ünal, "Her marjinal grubun kendisine göre bir hesabı olabilir. Bu hesap, ilçemizin dışındadır. Bunlar kendilerinden ziyade, Simav'a zarar verebilir. Kişiler, kendi hesaplaşmalarını lütfen başka yerde yapsın." dedi.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, depreme ilişkin ön hasar tespit çalışmalarının, önceki gece tamamlandığını belirterek, "Acil boşaltılması gereken konut sayısı 280, yıkık konut sayısı 112, hasarlı oturulamaz konut sayısı 2 bin 437, hasarlı oturulabilir ve sağlam konut sayısı ise 19 bin 672'dir." dedi. Bu arada Simav'da, depremden sonraki ilk 100 saatte büyüklüğü 2,0 ile 5,7 arasında değişen 948 artçı deprem meydana geldiği açıklandı.

Zaman 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.