Simavlılar dün geceyi de sokaklarda geçirdi

Simavlılar dün geceyi de sokaklarda geçirdi

Kütahya'nın Simav ilçesinde önceki gün meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, yüzlerce evi oturulamaz hale getirdi.

İstanbul, İzmir, Uşak gibi çok sayıda şehirde de hissedilen depremin merkez üssünde halkın büyük bölümü, geceyi Kızılay'ın kurduğu çadır kentte geçirdi. Çadır bulamayanlarsa araba, park veya diğer açık alanlarda sabahladı. Soğuktan korunmak isteyenler de ateş yaktı.

Artçı sarsıntıların devam ettiği ilçede, eğitime ara verildi. Cadde ve sokaklar, hayalet şehre döndü. Evlerini terk ederek çadır kente yerleşen depremzedelere, gece soğuktan korunmaları için battaniye dağıtıldı. Ayrıca yine Kızılay tarafından yemek, sıcak çay ve çorba ikram edildi. Çadır kentin dışında ise korkudan evlerine giremeyenlerin, açık alanlara kendi imkanlarıyla çadır kurduğu görüldü. Yüzlerce Simavlı da arabalarda sabahladı. Köylerde oturanlar ise geceyi traktör römorklarının üzerini brandayla örterek geçirdi.

Komşularıyla birlikte parkta kalan Saziye Uçar, korktukları için evlerine giremediklerini söyledi. Deprem sırasında evinde olduğunu anlatan Uçar, artçıların psikolojilerini bozduğunu, sarsıntılar geçene kadar parkta kalmaya devam edeceklerini ifade etti. Kızılay çadırlarının evlerinin bulunduğu yere uzak olduğunu belirten Güler Aygün ise deprem korkusu yüzünden geceyi parkta geçirdiklerini kaydetti.

 

ÂFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ İSTENİYOR

Geceyi komşularıyla birlikte yaktıkları ateşin başında geçiren esnaf Emrah Kozan, Simav'ın âfet bölgesi ilan edilmesini istedi. İşyerinin depremde hasar gördüğünü belirten Kozan, "Deprem korkusu yüzünden vatandaşlar binalara geremiyor. Bütün esnafın işleri durma noktasına geldi. Ödemelerimizi nasıl yapacağımızı düşünüyoruz." dedi.

 

'KIZILAY SOKAKLARDA KALANLARA DA YEMEK DAĞITSIN'

Geceyi komşularıyla birlikte açık alanda kurdukları çadırda geçiren Güllü Karaman da, "Allah kimseye bizim yaşadıklarımızı yaşatmasın. Evimiz var ama giremiyoruz." diyerek sıkıntılı günler geçirdiklerini anlattı. Kızılay'ın kurduğu çadır kente uzak olması sebebiyle gitmediklerini, komşularıyla birlikte naylon çadır kurduklarını belirten Karaman, dağıtılan yemeklerden de alamadıklarını vurgulayarak, gezici araçlarla sokaklarda kalanlara da yardım edilmesini istedi.

 

'DEVLETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN'

Kızılay'ın kurduğu çadır kentte depremzedelere, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çay ve çorba servisi yapıldı. Evleri oturulamayacak durumda olduğu için çadırda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, "Devletimizden Allah razı olsun. Geceyi geçirdiğimiz çadır sıcacıktı. İhtiyaçlarımız karşılanıyor, her şey ayağımıza kadar getiriliyor." şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.