Şimdi de Taraf Gazetesi'ne CEZA

Şimdi de Taraf Gazetesi'ne CEZA

Taraf Gazetesi, 7 Mayıs 2008'de yaptığı haberle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ali Suat Ertosun'u terör örgütlerine hedef gösterdiği gerekçesiyle 16 bin 660 TL para cezası ödemeye mahkum edildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Taraf Gazetesi sahibi Başar Aslan ve gazetenin Yazı İşleri Müdürü Adnan Demir katılmadı. Sanıkların avukatı Ergin Cinmen, Ali Suat Ertosun hakkında internette 38 bin 100 adet haber bulunduğunu ve Ertosun'un kamuoyu tarafından tanınan bir kişi olduğunu belirtti. Cinmen, bu nedenle terör örgütlerine hedef göstermek suçunun unsurlarının oluşmadığını savundu. Cinmen, "Böyle bir suç terörle mücadele eden ve gerçek olarak kimsenin bilmediği bir kişinin isminin yayınlanması halinde oluşur. Herkes tarafından tanınan birisi için böyle bir suçun oluşması söz konusu değildir. Kaldı ki yazının içeriğinde de böyle bir suç yoktur. Bu hususların göz önünde bulundurulmasını ve müvekkillerimin beratını talep ediyorum" dedi.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, Taraf Gazetesi'nin sahibi Başar Aslan'ın dava konusu yazıdan dolayı bir sorumluluğu bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi. Mahkeme, Taraf Gazetesi'nin 7 Mayıs 2008 tarihli nüshasının 1. ve 12. sayfalarında 'Hakimin başı F Tipi' başlıklı yazının yayınlandığını belirtti. Kararda, söz konusu yazıda daha önce Cezaevi ve Tevkif Evleri Genel Müdürü olan Ali Suat Ertosun'un Yargıtay üyesi seçildikten sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine atandığı ifade edildi. Görev yaptığı dönemde terörle mücadelede görev alan Ali Suat Ertosun'un HSYK'ya seçilmesiyle ilgili yapılan haberin topluma haber verme kastını aştığını belirten Mahkeme, Ertosun'un terör örgütlerine açıkça hedef gösterildiğine hükmetti.

Bu nedenle Adnan Demir'in bin gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Demir'in duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme cezayı 833 güne indirerek, Demir'i 16 bin 660 TL para cezası ödemeye mahkum etti.

(CİHAN)

Etiketler :