"Şimdi hasta adam kim?"

"Şimdi hasta adam kim?"

NYT, Türkiye'nin artık ekonomik krizin pençesindeki Avrupa'ya "Şimdi hasta kim?" diye sorduğuna dikkat çekti

ABD'nin en prestijli gazetelerinden The New York Times (NYT), Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde "Avrupa'nın hasta adamı" lakabı takılan Türkiye'nin artık ekonomik krizin pençesindeki Avrupa'ya "Şimdi hasta kim?" diye sorar hale geldiğini yazdı.

ÇAĞLAYAN'DAN AVRUPA'YA ALLAH ŞİFA VERSİN

Gazete Dan Bilefsky imzalı haber analizde, "Avrupa ekonomik krizle debelenirken, Türklerin Osmanlı stili böbürlenmesini anlayışla karşılamak lazım" yorumu yapıldı. NYT, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın "Geçmişte bize hasta diyenlerin kendisi hasta oldu. Allah şifa versin" sözlerine de değindi.

GUCCİ ÇANTALI KADINLARIN SAYISI ARTIYOR

Dünyadaki olumsuz ekonomik ortama rağmen İstanbul'da BMW otomobillerin 150 bin dolarlık son modelini alabilmek için avukatların 6 aylık bekleme listelerine girdiğini, lüks alışverişmerkezlerinde Gucci çantalı kadınların vitrinleri gezdiğini yazan NYT, Türkiye'de İslami burjuvaziye yönelik tasarım türbanların ve 5 yıldızlı muhafazakar otellerin tanıtıldığı bir lifestyle derginin (Âlâ) dahi olduğunu hatırlattı.

TÜRKLER MİKONOS'A..

Türkiye'nin geçen yıl yüzde 8.5 büyüdüğünü, bu yıl da yüzde 4'lük büyüme beklendiğini anımsatan NYT, Osmanlı'nın son dönemindeki "Hasta Adam" lakabının artık komşu Yunanistaniçin geçerli olduğunu belirtti. Yunan ekonomisinin tatil için Mikonos gibi adalara akın eden Türklere bel bağladığını belirten gazete, "Ancak tüm refah göstergelerine karşın ve Türk liderlerin ülkeyi ekonomik model olarak ilan etmesine rağmen ekonomistler Türk ekonomisinin aşırı ısınma ve sonrasında durma riski var" dedi. Tüketici kredilerindeki artışa ve cari açık problemine de dikkat çeken NYT, bazı analistlerin Türkiye'deki yüksek özgüvenin tehlikelerin farkına varmama sonucu doğurabileceği endişesine de yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.