Şimdi spora Engel kalmadı

Şimdi spora Engel kalmadı

Özel Atletizm Şenlikleri 3-4 Mayıs tarihlerinde Burhan Felek Atletizm Sahası’nda yapılacak. Otistik zihinsel, işitme ve görme engelli sporcuların katılacağı atletizm şenlikleri Üsküdar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü işb

Özel Atletizm Şenlikleri engelli sporcular için 3-4 Mayıs tarihlerinde Burhan Felek Atletizm Sahası’nda start verecek. Bu yıl uluslararası bir boyut kazanarak KKTC ile Azerbaycan’dan gelen özel sporcuların da katılacağı şenliklere İstanbul’da bulunan 105 ilköğretim okulundan 978 engelli sporcu mücadele edecek. Yarışmalar 50 metre, 100 metre, 4x100 metre koşu ve uzun atlama dallarında düzenlenecek.

Üsküdar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan şenliklerle ilgili basın toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara “Canlılar olarak düşündüğümüzde aslında bizler de engelliyiz. Bir kuşa göre uçma engelli, bir balığa göre yüzme engelliyiz. Fakat biz hayatı dizayn ederek engelleri aşıyoruz. Her şeyi yapılabilir kılıyoruz. Engelli vatandaşlarımız için de durum bundan farklı değil. İstediklerinde her engeli aşabildiklerini bütün sahalarda görebiliyoruz” diye konuştu.

 Yarışmaların bir şenlik havasında geçmesi için uğraştıklarını belirten Kara, şenliklere eski futbolcu yeni milletvekili adayı Hakan Şükür, milletvekilleri, milletvekili adayları ile spor, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü ismin katılacağını, Emine Erdoğan’ın da katılması beklendiğini açıkladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar “Üsküdar Belediyesi engelli vatandaşlarımıza yönelik örnek çalışmalar gerçekleştiriyor. Üsküdar’da engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan bu organizasyon başladığında itiraf etmeliyim ki şenliklerin devam etmesi konusunda endişeliydim ama artık bu endişem kalmadı. Her yıl bir önceki yılın üzerine büyük işler konularak devam ediyor” diyerek 2012’ye kadar tüm spor tesislerinin engellilerin kullanabileceği hale geleceğini belirtti.

Görme engelli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halis Kuralay ise engellilerin en büyük sorununun yeterince tanınmamak olduğunu vurgulayarak, engelli vatandaşlarımızın kendilerini tanıtmalarına fırsat verilmesi gerektiğini ifade etti. Kuralay konuşması esnasında engellilerin iş ve sosyal hayatta yaşadığı ilginç anekdotları aktardı.

Yarışmalara katılacak olan öğrencilerden görme engelli Tuba Sema İkizoğlu  “Şenlikler için çok heyecanlıyım. Bu yıl koşu dalında yarışacağım, daha önce de birçok yarışmaya katılıp ödüller aldım. Kendime olan güvenimi bu tür etkinliklerle tazeliyorum. Bütün engelli arkadaşlarımı şenliklere bekliyorum” dedi.

Bu yıl beşincisi düzenlenen şenliklerin ilk yılında 344, ikinci yılında 472, üçüncü yılında 766 ve geçen yıl 888 sporcu katılmıştı.

   

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.