Sınavda İmamdan Türkü Polemiği

Sınavda İmamdan Türkü Polemiği

Erzurum'da vekil imamlık sınavına giren Habil Bingöl isimli imam hatipten sınavda türkü söylemesinin istendiği yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğu bildirildi.

Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Diyanet Eğitim Merkezi'nde vekil imamların kadroya geçirilmesi amacıyla 20- 27 Aralık 2010 tarihleri arasında sınav düzenlendi. Alanında uzman eğitimcilerin girdiği sınavda kadro almak isteyen imam hatiplere Kur'an-ı Kerim ve fıkıh soruları yöneltildi. Muş'un Varto ilçesinden gelip Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Diyanet Eğitim Merkezi'nde sınava giren Habil Bingöl'den sınav jürisinin türkü ya da ilahi istediği yönündeki basında yer alan haberlerin asılsız olduğu belirtildi.

Ömer Nasuhi Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Akbulut, Bingöl'ün üç kişilik jüri heyeti önünde yüzde 75'i Kur'an, yüzde 25'ini ise fıkıh konularını içeren soruların yöneltildiğini kaydetti. Sınavda Bingöl'ün sınav kağıdına Kur'an-ı Kerim ve fıkıh konusunda eksikliklerinin şerh düşüldüğüne dikkat çeken Akbulut,"Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın Aralık ayı sonunda yapılan vekil imam hatip sözleşmeli sınavında bu arkadaştan kesinlikle herhangi bir türkü isteme, ilahi talep isteme durumu söz konusu değil. Sınavda adaylarımıza yüzde üzerinden 75 Kur'an, yüzde 25 fıkıh bilgisi yönelttik. Bu arkadaşımıza da Kur'an ve ve fıkıh sorduk. Asla ve kata ne türkü ne de ilahi istemedik . Başkanlığımıza gönderdiğimiz belgelerinde o arkadaşımızın kendi giriş belgesine düştüğümüz şerhler görülecektir. O belgede Kur-an'ı Kerim ve fıkıh eksiklikleri tespit ettik gerekirse bunlar belgede incelenebilir." dedi. CİHAN

Etiketler :