Sinema SANATÇISINA İÇKİ Tepkisi

Sinema SANATÇISINA İÇKİ Tepkisi

SİNEMA OYUNCUSU KURTİZ’İN “PADİŞAH EFENDİLERİMİZİN HEPSİ İÇMİŞLER İZİN VERSİNLER DE BEN DE İÇEYİM” SÖZÜNE SERT TEPKİ

Her Osmanlı Padişahı adına birer kitap yazan ve 36 kitabı Dünyaya Nizam Verenler seti altında toplayan Araştırmacı Yazar Kemal Arkun, sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz’in bir gazeteye vermiş olduğu röportajda, “Bak padişah efendilerimizin hepsi maşallah çok güzel içmişler. O zaman izin versinler ben de içeyim, halkımız da içsin” açıklamasına sert tepki gösterdi.
 
Yaklaşık 30 yıllık araştırmaları sonucu Osmanlı Sultanlarının her biri adına birer kitap yazan Araştırmacı Yazar Kemal Arkun, hiçbir Osmanlı Padişahının içki içmediğini söyledi. Arkun, “Osmanlı Padişahlarının içki içtiğini dile getiren mihrapların Osmanlı Sultanlarını kötüleyerek Müslüman Türk Milleti gözünde düşürmek isteyen bu mihraklar Osmanlının 623 yıl harp ettiği haçlı kaynakları ve onların yerli işbirlikçisi ve müttefiki konumundaki Rafızî ve Harifi kaynaklardır” dedi.
 
Hürriyet Gazetesi 16 Mayıs 2010 Pazar ekinin sürmanşetinde ve gazetenin ana sayfasında “Padişahların hepsi içmiş ben içmem mi” başlığı altında yayınlanan röportajda sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz’in açıklamalarına Araştırmacı Yazar Kemal Arkun’dan sert tepki geldi. Mehmet Yaşin’in yemek kültürü röportajında “En sevdiğiniz öğün” sorusuna cevap veren Tuncel Kurtiz açıklaması içinde Edremit’te kahvaltıda rakı içilmediğini belirttiği açıklamasında, “Ama şimdi artık oradaki lokantalarda rakı içmiyorlar maalesef. O da bizim kültürümüz. Bak padişah efendilerimizin hepsi maşallah çok güzel içmişler. O zaman izin versinler ben de içeyim, halkımızda içsin” sözleri birçok kesim tarafından tepki gördü.
 
Muteber hiçbir kaynakta Osmanlı Padişahlarının içki içtiğine dair ibare bulunmadığını ifade eden Araştırmacı Yazar Kemal Arkun, Osmanlı Padişahlarının kendilerini İslam dininin yayılmasına adamış olduklarını ve aynı zamanda dünyadaki bütün Müslümanların Halifesi konumunda olmaları nedeniyle böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi. İslam toplumlarının önderi olan bir Halifenin Kuran-ı Kerimde kati olarak günah olduğu bildirilirken, Osmanlı Padişahlarının içki içmelerinin mümkün olmadığının altını çizen Arkun,  bunların Osmanlı Sultanlarına atılan birer iftira olduğunu ifade etti. Arkun, toplumda alkolün normal bir içecekmiş gibi gösterilmesini ve bunu şanlı geçmişimiz olan Osmanlı Padişahlarının adını kullanarak sanki atalarımızın alkolikmiş gibi gösterme çabalarını ise esefle kınadığını bildirdi.
 
HAÇLI VE YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİ OSMANLI’YA İFTİRA ATIYOR
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Umumi Türk Tarihi ve Ortaçağ Tarihi branşlarında eğitim gören Kemal Arkun, yerli ve yabancı birçok çeşitli kaynaklardan yaklaşık 30 yıllık araştırma sonrası 36 Osmanlı Padişahının gerçek ve bilinmeyen yönlerini ele aldığı kitaplarda birçok iftiralara da cevap niteliği taşıyor. Arkun, Osmanlı Padişahları adına “Deli İbrahim”, “Deli Mustafa”, “Hain Vahdettin” “Baltacı ile Katerina” “Hürrem Sultan” gibi daha birçok iftira ve yalan, hayali kitaplar olduğunu ve yine Osmanlı Sultanlarının tamamının, içki içtikleri, haremin fuhuş yapılan bir mekân olarak gösterilmesinin tamamen Türk düşmanlarının iftirası olduğunu ifade etti. Arkun, Akademisyen Yayınevi’nden çıkan kitaplarda bu iftiraları bertaraf edecek gerçekleri ortaya koyduklarını da ekledi.
 
TASAVVUF FIKIH VE DİVAN EDEBİYATINI BİLMEYEN
OSMANLI DÖNEMİNİ SAĞLIKLI OLARAK YAZAMAZ

Herkesin Osmanlı Padişahları ve dönemin tarihini sağlıklı olarak yazamayacağını belirten Arkun, “Osmanlı ve Selçuklu tarihi konusunu anlayabilmek için araştırmacının iyi bir altyapı kültürüne ihtiyacı vardır. Tasavvuf ilmini bilmeyen, fıkıh ilmini bilmeyen, Divan edebiyatını bilmeyen birisi bu konuda doğru bir araştırma yapamaz, bu medeniyetleri anlayamaz. Nitekim Osmanlı padişahlarına içki içiyorlardı iftirasının özünde bu iftirayı atanların Divan Edebiyatını bilmemeleri yatmaktadır. Yazarların büyük bir kısmı bugünkü insan ve siyasetçi penceresinden bakmakta, o günün sosyal ve kültürel yapısını nazarı itibara almamaktadır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :