Sinema severler bu hafta dört yeni filmle tanışacak.

Sinema severler bu hafta dört yeni filmle tanışacak.

Hafta sonunda film izlemek isteyenler için dört yeni film sinemalardaki yerini aldı.

HAFTANIN FİLMİ

Güçlü rakiplerine rağmen yabancı dilde en iyi film Oscar'ını alan 'Daha İyi Bir Dünyada' , birlikte yaşamak için çözüm önerisi sunuyor. Orijinal adı olan 'İntikam'ın insanın en temel içgüdüsü olduğunu savunan film, bunun çaresinin de 'affetmek' olduğunu salık veriyor. Film, etkileyici hikâyesini harikulade bir görsellikle tamamlayıp 'izlenmesi gerekenler' safına dâhil oluyor.

Filmin orijinal adı olan 'İntikam'ın insanın en temel içgüdüsü olduğunu savunan film, bunun çaresinin de 'affetmek' olduğunu salık veriyor. Danimarka'da yaşayan İsveçli doktor Anton, iç savaşın yaşandığı bir Afrika ülkesindeki mülteci kampında hastalarla ilgilenmektedir. Tıpkı, okulda diğer çocukların itip kaktığı oğlu Elias gibi baba Anton da Danimarka'da bir İsveçli, yani yabancı olduğu için zaman zaman ayrımcılığa maruz kalır. Elias'ın arkadaşı Christian ise annesini yeni kaybetmiştir ve sorunları çözmedeki şiddete dayalı yöntemiyle hem okulda nam salar hem de Elias'la sıkı bir dostluğa yelken açar. Annesinin ölümünden babasını sorumlu tutan Christian dâhil olmak üzere bu süreçte herkesin öğreneceği bir şey vardır: Affetmek.

MUTLULUĞUN PEŞİNDE (RABBİT HOLE)

Mutluluğun Peşinde (Rabbit Hole), bir çiftin dört yaşındaki oğullarını trafik kazasında kaybettikten sonra acıları ile yüzleşmeleri ve üstesinden gelme çabasını anlatıyor.

KİMLİKSİZ

 

Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones, Bruno Ganz ve Aidan Quinn'in rol aldığı filmin yönetmeni, daha önce 'Evdeki Düşman' (Orphan) filmiyle karşımıza çıkan Jauma Collet Serra. Öyküsünde ciddi boşluklar barındıran ve inandırıcılığını kaybeden filmde, eşi Liz ile birlikte bir iş seyahati için geldiği Berlin'de trafik kazası geçiren Martin, kendine geldiğinde karısının kendisini tanımadığını görür. Üstelik, kendisi olduğunu iddia eden başka bir adam onun yerine geçmiştir. Kimse ona inanmadığı gibi sebebini bilmediği bir şekilde suikastçılar da onu takip etmektedir. Pasaportuyla birlikte tüm evraklarını havaalanında unutan Martin, kaçak durumuna düşer. Kaza yaptığı taksinin şoförü Gina'yı bulan Martin, onun yardımıyla başına gelenleri anlamaya çalışır. Olaylar ilerledikçe işin içine eski bir Stasi ajanı olan, Soğuk Savaş döneminin kurt hafiyelerinden, usta iz sürücü Jürgen girer. Jürgen'i işin içine çeken, her şeyin ortaya çıkmasını isteyen Martin'dir. Eski bağlantılarıyla inceden inceye iz süren Jürgen'in araştırmaları, Martin'in başına gelenlerin arka planında tahmin edilenden çok daha büyük bir entrika olduğunu gösterir. Suikast timlerinden Soğuk Savaş kalıntısı özel yapılanmalara, dünyada tekel oluşturan tarım şirketlerinden bir Arap prensine kadar karmaşık bir yapı çözülmeyi beklemektedir.

İSTİLA

Gareth Edwards'ın yönettiği 'İstila'da (Monsters), Whitney Able ile Scoot McNairy başrolde. Öykü çok da yabancı değil: NASA, Güneş sisteminde uzaylılar olduğuna dair ipuçları elde eder. Uzaya gönderilen bir uydu, dünyaya dönerken Orta Amerika'ya düşer. Aracın düştüğü Meksika sınırında yeni yaşam formları görünmeye başlayınca bölge karantinaya alınır. Meksika'nın neredeyse yarısı 'yasak bölgedir artık. Bir turist olan Sam Wynden ise bölgeden geçerek Amerika'ya ulaşmak istemektedir. Kendisine eşlik etmesini teklif ettiği fotoğrafçı Andrew Kaulder'la birlikte yola çıkarlar. Nihayetinde uzaylıların her yerde mantar gibi bitip etrafa dehşet saçacağını söylemeye gerek var mı?

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.