Sinemacılardan Bakan Günay'a ödül

Sinemacılardan Bakan Günay'a ödül

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay;“Bu benim görev dönemim içinde aldığım en güzel ödül”…

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 4’üncü Yeşilçam Ödülleri töreninde TÜRSAK tarafından Türk sinemasına gösterdiği önem ve katkılarından ötürü teşekkür plaketi ile onurlandırıldı.

 

       Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen 4’üncü Yeşilçam Ödülleri’nin sahiplerine verildiği gecede teşekkür plaketi alan Bakan Günay, Türk sinemasının gösterdiği gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

       Plaketi Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte takdim eden TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil, Bakan Günay’a samimi desteklerinden dolayı kişisel teşekkürlerini de ileterek şunları söyledi:

 

       “Ben 21 yıldır bu camiadayım. Bu süre içinde 26-27 tane Kültür Bakanı ile tanıştım. Birçoğu ile çok güzel anılarım oldu, bazıları ile olmadı. Şunu söylemek istiyorum; Sayın Ertuğrul Günay Bakanlığa geldiği andan itibaren gerek bizim projelerimizi, gerekse bütün diğer kültür ve sanat projelerini çok içtenlikle, samimi olarak desteklemiş, çok değerli, güzel konuşan bir Bakanımızdır. Özellikle bu konuda kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü bütün iyi niyetiyle hem sinemaya hem de sanatın diğer kollarında var gücü ile çalıştığı için kendisini tekrar kutlarım.”

 

       Engin Yiğitgil’den sonra kürsüye çıkan Bakan Ertuğrul Günay, ise “Teşekkür ederim. Bu benim görev dönemim içinde aldığım en güzel ödül” diyerek duygularını dile getirdi.

 

 

 

 

 

Bakan Günay, “Türk sinemasında yaşanan güzel gelişmeler bizim için bir armağandır.”

 

       Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Yeşilçam Ödülleri’nin sahiplerini bulduğu törende Türk sinemasının gösterdiği gelişimi de değerlendiren Bakan Günay, sinemacıların sosyal güvenliklerini sağlayacak bir yasanın müjdesini vererek, şöyle konuştu:

 

       “Sinemamızda da çok güzel şeyler oluyor. Ben zor koşullar içinde, hala sosyal güvenlik koşullarını yeterince halledemememize rağmen inanılmaz özverili bir ortam içinde çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sinema meslek birliklerini tek çatı altında, 8 kuruluşu tek çatı altında topladık. İnşallah o çatıdan onların sosyal güvenliklerini sağlayan bir yasayı da bu yıl sona ermeden hep birlikte gerçekleştirebiliriz.”

 

       Sinemayı çilekeş ama güzel ve kalıcı bir sanat dalı olarak tanımlayan Bakan Ertuğrul Günay, set önünde ve arkasında çalışan tüm sanatçılara teşekkürlerini ifade ederek, sözlerine şu şekilde devam etti:

 

       “Türk sineması son yıllarda sizlerin büyük gayretleriyle iftihar edeceğimiz önemli adımlar atıyor. 2000 yılında sanıyorum bizim yerli film üretimimiz 10’un altındaydı. 7-9 civarındaydı. 2010 yılında 66 film yaptık, 2009 ve 2010 da 70 film eşiğinde yılı götürüyoruz. Türk sinemasının seyircisi 2002 yılında 2 milyona kadar düşmüştü. 2010 yılında Türk sinemasının seyircisi 22 milyona çıktı, toplam seyirci sayısı 41 milyona çıktı ve Türk sinema seyircisi yüzde 53 ile yabancı sinema seyircisini aştı. Bunlar sanıyorum ki, Türk sineması için çok güzel müjdeler. Sinema salonlarımız televizyon şokunu aştı ve yeniden açılıyor. Geleneksel sinema salonlarımızı yaşatmak konusunda bazı sıkıntılarımız var ama çok sayıda yeni salon açılıyor. Ve asıl sevindiğim bizim bakanlık olarak desteklediğimiz ve desteklemediğimiz çok sayıda Türk filmi ulusal ve uluslararası alanda büyük ödüller alıyor. Türk filmlerinin son yıllarda ulusal ve uluslar arası alanda aldığı ödül sayısı sanıyorum ki 200’ün üzerinde. Sanat alanındaki bu güzel gelişmelerin bizim hayatımıza güzellik kattığına inanıyorum. Bunların bizim için armağan olduğuna inanıyorum. Ve bu çilekeş ama son derece güzel ve kalıcı sanatın bütün çilesine rağmen güzelliklerini paylaşan ve katkıda bulunan setin önünde ve arkasında çalışan tüm sanatçı arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.”

 

       Konuşmasının ardından Bakan Ertuğrul Günay, “Kültür Sanat Hizmet Ödülü”ne layık görülen sinema sanatçıları Nebahat Çehre, İzzet Günay ve Göksel Arsoy’a ödüllerini verdi.  Türk sinemasına verdikleri emek nedeniyle “Kültür Sanat Hizmet Ödülü” alan sanatçılar, ödüllerini Bakan Günay’ın elinden almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Etiketler :