Sınır Ötesi Bugün Mecliste

Sınır Ötesi Bugün Mecliste

Barış ve Demokrasi Partisi’nin, terörün çözümü yolundaki fırsatların heba edilmesi olarak nitelediği sınır ötesi operasyonla ilgili Başbakanlık tezkeresi, bugün Meclis’te görüşülecek.

 

Sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek.

Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidini içeren Başbakanlık tezkeresi ile, hükümete verilen ve daha önce üç kez uzatılan sınır ötesi yetkisi 17 Ekim'den itibaren bir yıl daha uzatılıyor.

Meclis Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın milletvekillerine terörle mücadele konusunda bilgi vermesi beklenirken, konunun devlet güvenliğini ilgilendirmesi nedeniyle, Genel Kurul görüşmelerinin gizli oturumda yapılması bekleniyor.

BDP Genel Başkanı Selahhatin Demirtaş, PKK'nın ilan ettiği eylemsizlik süreci devam ederken hükümetin sınır ötesi operasyon tezkeresini Meclis'e getirmesini ‘samimiyetsizlik ve ciddiyetsizlik’ olarak niteledi.

Gazetecilerin soruları üzerine konuşan Demirtaş, sınır ötesi operasyon tezkeresinin fırsatların heba edilmesi anlamına geldiğini savundu.

Oturumun gizli yapılmasını da eleştiren Selahattin Demirtaş, "Kürt sorunu gibi temel bir meselenin açık ve halkın gözünün önünde tartışılması gerekir" diye konuştu.

Etiketler :