'Sınır ötesi' operasyon tezkeresi hazır

'Sınır ötesi' operasyon tezkeresi hazır

’Demokrasi açılımı’’ çerçevesinde tereddüt konusu olan tezkere, TSK’nın da görüşü doğrultusunda yeniden hazırlandı.

Irak'ın kuzeyine yönelik sınır ötesi harekat için gerekli olan tezkere, Bakanlar Kurulunda ele alındıktan sonra TBMM'ye sunulacak. 16 Ekim tarihine kadar görüşülecek olan tezkere, geçen yıl 511 oyla kabul edilmişti. Bu kez de tezkereye 21 DTP milletvekili dışında kabul oyu verilmesi bekleniyor.

AÇIK TEHDİT DEVAM EDİYOR

Başbakanlık Kanunlar Kararlar Müdürlüğünce şekillendirilen tezkerede PKK terör örgütünün Türkiye'ye yönelik ''Açık tehdinin devam ettiği'' vurgulanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla TBMM'de sunulacak tezkerede şöyle deniliyor:

BİR YIL SÜREYLE DAHA UZATILSIN

''Irak'ın kuzey bölgesinde yuvalanmış bulunan PKK terör unsurlarından kaynaklanan ve Türk halkının huzur ve güvenliğiyle ülkesinin milli birliğine, güvenliğine ve toprak bütünlüğüne yöneltilmiş terörist saldırılar ve açık tehdit devam etmektedir. Dost ve kardeş Irak'ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfeden Türkiye, PKK teröristlerinin Irak'ın kuzeyindeki mevcudiyetine ve terörist saldırılarına son verilmesini sağlamak amacıyla askeri faaliyetlerini başarıyla yürütmekte, siyasi ve diplomatik girişimleri ve uyarılarını sürdürmektedir. Türkiye'ye yönelik olarak devam eden terörist saldırılar ve tehdide karşı, terörizmle mücadelenin bir parçası olarak uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli tedbirleri almak üzere, hudut, şümul, miktar ve zamanı Hükümetçe belirlenecek şekilde, TSK unsurlarının, Irak'ın kuzeyinden ülkemize yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla, sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere, Irak'ın PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesi ile mücavir alanlara gönderilmesi ve görevlendirilmesi için Anayasanın 92 nci maddesi uyarınca Hükümete verilen bir yıllık izin süresinin, 17 Ekim 2009 tarihinden itibaren bir yıl süreyle uzatılmasını arz ederim.

GAZETEPORT

Etiketler :