Sınırda 100 kaçak yakalandı

Sınırda 100 kaçak yakalandı

Türkiye’de bulunmaları için yasal gerekleri karşılamayan ve sınırı yasa dışı yollardan geçmek isteyen toplam 100 kaçak şahıs yakalandı.

Genelkurmay Başkalığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre kolluk kuvvetlerince Ordu, Edirne, Şırnak, Van, Hatay, Bitlis ve Iğdır il merkezlerinde icra edilen önleyici tedbirler kapsamında yapılan kontrollerde, Türkiye'de bulunması için yasal gerekleri karşılamayan 17 Filistin, 1 Gürcistan, 3 Somali, 2 İran, 1 Irak, 6 Afganistan, 6 Azerbaycan, 1 Filistin ve 1 Bulgaristan uyruklu olmak üzere toplam 38 şahıs yakalandı.

Bu arada Yunanistan sınırında, Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 5 Ruanda, 4 Filistin, 2 Eritre, 16 Myanmar, 7 Gürcistan, 6 Filistin, 9 Filistin, 2 Myanmar uyruklu şahıs ile bu şahıslarla bağlantılı 2 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 53 şahıs, Bulgaristan sınırında da, Türkiye'den Bulgaristan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 3 Irak ve 1 Filistin uyruklu olmak üzere 4 şahıs ele geçirildi.

Ayrıca İran sınırında, İran'dan Türkiye'ye yasadışı yollardan geçen İran uyruklu 2 şahıs, Suriye sınırında da, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçen 3 Somali ve 1 Fildişi uyruklu olmak üzere toplam 4 şahıs ve Irak'tan Türkiye'ye yasadışı yollardan geçen Irak uyruklu 1 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :