Sınırda askeri hareketlilik

Sınırda askeri hareketlilik

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütüne yönelik operasyonları kapsamında Şırnak'ın Silopi ilçesinde askeri hareketlilik devam ederken, Cudi Dağı'na çok sayıda asker ve tank sevk edildi.

Sabahın erken saatlerinde Silopi ilçesinden çıkış yapan onlarca tank ve askeri araç geniş güvenlik önlemleri altında Cudi Dağı eteklerinde bulunan sınır birliklerine gönderildi.

Bahar aylarının yaklaşması ile birlikte eylem hazırlığına geçecekleri tespit edilen ve dağdan inip şehirlerde eylem yapacakları öğrenilen PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için Mehmetçik sınır boylarında sıkı güvenlik önlemleri almaya başladı. Tankların ve askeri araçların sınır boyuna sevki sırasında zırhlı araçlar eskortluk yaptı.

Şırnak-Cizre karayolu üzerinden Gabar Dağı eteklerinde bulunan merkeze bağlı Görmeç köyüne hareket eden 50 araçlık askeri araç konvoy sıkı güvenlik önlemleri altında Görmeç Taburu'na konuşlandırıldı. Sevkıyat konvoyunun geçişi sırasında stratejik noktalara tanklar yerleştirilirken, sinyal karıştırıcı Jammer araçları konvoyun güvenliğini sağladı.

Mehmetçikler, bahar aylarının başlaması ile birlikte eylem hazırlığı içerisinde oldukları belirlenen PKK'lı terörist gruba yönelik olarak Cudi, Gabar, Kato ve Bestler Dereler bölgesinde operasyonlarına devam ediyor.

Cudi Dağı'nda bir grup teröristin yeri tespit edilirken bölgeye çok sayıda tam teçhizatlı ve ağır silahlarla donatılmış komandolar sevk edildi.

Mehmetçiklerin karadan sürdürdüğü operasyonlara Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Kobra ve Süper Kobra tipi helikopterler de destek veriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :