Sınırda Gazlı Müdahale

Sınırda Gazlı Müdahale

Genelkurmay, Suriye'den Türkiye sınırına yaklaşan kaçakçılara müdahale edildiğini açıkladı

Genelkurmay Başkanlığınca, Suriye'den Türkiye sınırına yaklaşan ve askerlere taş atan bin kişilik kaçakçı grubuna göz yaşartıcı gazla müdahale edildiği ve bölgede 6 bin litre mazot bulunduğu bildirildi. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye sınırında 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, saat 09.55'te Suriye istikametinden Türkiye istikametine doğru yaklaşık bin kişinin, kaçakçılık maksadıyla hudut hattına doğru yaklaştığı tespit edildi. 

Hudut hattında bir taktik tekerlekli zırhlı araç, bir tank, iki geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı ve iki zırhlı muharebe aracı geçiş noktalarının kapatılmasının ardından gruba, hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlarda bulunuldu. İkaza uymayan ve farklı noktalardan hudut hattına yaklaşan grup, devriye yolunda görev yapan askeri araçları taşlamaya başladı.

Aynı anda, hudut hattının daha gerisinde görev yapan araç ve askeri personele sınırın Türkiye tarafındaki diğer kaçakçı grubu tarafından taş atılarak saldırı gerçekleştirildi. 

Uyarı atışı yapılmasına rağmen dağılmayan gruba göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahalede bulunuldu. Grubun dağıtıldığı bölgede, yüz bidon içerisinde 6 bin litre mazot bulundu. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.