Sınırda şiddetli patlama

Sınırda şiddetli patlama

Türkiye-Gürcistan sınırının, Ardahan'ın Posof ilçesi kesiminde şiddetli bir patlama sesi duyuldu.

Ardahan Vali Vekili Ali Fuat Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Posof ilçesinin Gürcistan sınırında şiddetli bir patlamanın yaşandığı bilgisinin kendilerine de ulaştığını söyledi.

Atik, ''Henüz nedenini netleştiremediğimiz yani teyit ettiremediğimiz şiddetli bir patlama bölgede meydana geldi. Bu bölgemiz Gürcistan'la sınır olan bir bölgemiz. Şu an aldığımız bilgiler uçak düştüğü ihtimalini güçlendiriyor. Bilgiler, patlama merkezinin Gürcistan sınırlarında olduğunu güçlendiriyor'' dedi.

Kendisinin de Posof'a hareket ettiğini kaydeden Atik, olayın netleşmesi için tüm ilgili birimlerin seferber olduğunu söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, Türkiye-Gürcistan sınırının, Ardahan'ın Posof ilçesi kesiminde şiddetli bir patlama sesi duyulmasıyla ilgili soru üzerine ''Türk hava sahasında şu ana kadar teyit edilen uçak düşme olayı yoktur'' bilgisini verdi.

Bakanlık yetkilileri, AA muhabirinin, Ardahan Vali Vekili Ali Fuat Atik'in yaptığı açıklamaya ilişkin sorusu üzerine, ''Türk hava sahasında şu ana kadar teyit edilen uçak düşme olayı yoktur'' dedi. Vali Vekili Atik, Posof ilçesinin Gürcistan sınırında şiddetli bir patlamanın yaşandığı bilgisinin kendilerine de ulaştığını belirterek şunları kaydetmişti: ''Henüz nedenini netleştiremediğimiz yani teyit ettiremediğimiz şiddetli bir patlama bölgede meydana geldi. Bu bölgemiz Gürcistan'la sınır olan bir bölgemiz. Şu an aldığımız bilgiler uçak düştüğü ihtimalini güçlendiriyor. Bilgiler, patlama merkezinin Gürcistan sınırlarında olduğunu güçlendiriyor.''

Etiketler :