Sınırsız ihanet

Sınırsız ihanet

Türkiye'yi terör örgütüne yardım eden ülke gibi göstermekten kaçınmayan paralel medya, Suriye uçağının düşürülmesini de hükümetin seçim yatırımı olarak lanse etti.

Paralel basın, Türk F16'larının sınır ihlali yapan Suriye savaş uçağını vurmasını da seçim malzemesine dönüştürdü. 17 Aralık darbe girişimi sonrası hükümete savaş açan paralel yapının medya organlarında, Türkiye'nin ulusal güvenliğini ilgilendiren, siyaset üstü bir konu sıradan bir seçim hamlesi gibi sunuldu. Zaman Gazetesi, Suriye sınırındaki olayı, 'Seçim öncesi Suriye savaş uçağı vuruldu' başlığı ile verirken, Today's Zaman'ın manşetten verdiği haberinde '30 Mart seçim öncesi sızdırılabilecek olası bir ses kaydını örtbas etme girişimi' başlığı çıkarıldı.

'SİYASİ MANEVRA' DEDİLER

Zaman'ın haberinde 'El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Suriye'deki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi'ni kuşatması sebebiyle bu örgüte operasyon ihtimalinin yoğunluk kazandığı günlerde Suriye jetinin vurulması 'Seçim öncesi siyasi manevra mı?' sorusunu akla getirdi' ifadelerine yer verildi.Paralel medyanın uçakların vurulmasını seçim manevrası gibi sunan haberlerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan sert karşılık geldi. Davutoğlu, 'Bu olayları seçimle irtibatlandırmak, basiretsizlik ve art niyetliliktir. Biraz daha ileri gidersem, açık söyleyeyim, bunu vatana sadakatle uzlaştırmak mümkün değildir ve ihanettir' dedi.

SEÇİM VAR DİYE GÖZ MÜ YUMALIM

Davutoğlu, 'Bunların ifade edilmiş olması çok üzücüdür. Yani, Suriye hava kuvvetlerine; 'gelin bizim sınırımızı ihlal edin' diye bir davetiye mi çıkarmış hükümetimiz? Sınır ihlal edilmiş olsaydı, o olduğu zaman da 'seçimlere çok kısa bir süre kaldı, bu ihlale göz yumalım' deseydik, bunlar ciddi devlet anlayışıyla bağdaşmaz' dedi.

Türkiye ile kafaları ters

SETA Genel Koordinatörü Taha Özhan, 'Gülen grubunun bu şekilde düşünmesi aslında Türkiye ile ne kadar ters olduğunu ve sorunlu kafası olduğunu ortaya koyuyor' şeklinde konuştu. SETA Dış Politika Uzmanı Mehmet Özkan ise 'Ulusal güvenlik konularını hiç bir parti siyasete malzeme yapmaz. Bu düşünce biraz zorlamadır' dedi. Orsam Ortadoğu Uzmanı Doç.Dr. Mehmet Şahin, 'Bu şekilde açıklama yapanlar sağduyudan kopmuş durumdalar. Açıklamalar da niyetlerinin iyi olmadığını ortaya koyuyor' diye konuştu. Emekli Büyükelçi İlter Türkmen, 'Öyle olsa bile ne değişir. Hava kuvvetleri kendi görevini yaptı. Konu siyasi malzeme olmamalı. Türkiye normal olanı yaptı. Bu siyasi hamle değildir' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.