Sır intiharlarda otopsi şoku

Sır intiharlarda otopsi şoku

ETÖ ve Kafes Eylem Planı soruşturmalarıyla öne çıkan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki 6 şüpheli ölümün 5'i intihar olarak kayıtlara geçti.

Darbe günlükleri, Ergenekon ve Kafes Eylem Planı soruşturmasında sık sık adı geçen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda yaşanan 'sır intiharlar' ilginç bir ayrıntıyı ortaya çıkardı. Son yaşanan intihar vakasında Deniz Yarbay Ali Tatar gibi diğer bazı subayların da otopsinin yapılmadığı gün yüzüne çıktı. Otopsisi yapılan bir denizci subayda ise intihar olasılığını çürüten çarpıcı delillere ulaşılması, 'otopsi bilinçli olarak yapılmıyor' iddialarının gündeme gelmesine neden oldu.

Farklı iddialar gündeme geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kritik görevlerde bulunmuş ve Ergenekon'la bağlantılı oldukları iddia edilen denizci subayların şüpheli intiharları, farklı iddiaları da gündeme getirdi. Ailelerin intihar değil dediği ölümler sonrasında, birçok subayın otopsinin yapılmadığı da 'cinayet' şüphesini artıran bir gelişme oldu.

Yüzbaşı Vural'a yapıldı

Ergenekon savcılarının Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki derin yapılanmayı deşifre eden listeyi ele geçirlemesinden sorumlu tutulan Yüzbaşı Olgun Vural'ın intiharı sonrasında yaşananlar şüphelerin doğruluğunu gözler önüne serdi. Ergenekon İddianamesi’nin eklerinde ismi geçen Vural’ın komutanlığa bağlı okullarda Ergenekon adına Yüzbaşı Ali T. ve Binbaşı Ümit K. ile hareket ettiği belirtiliyordu. Vural’ın komutanlığa ait evinde intihar etmesinden bir gün önce Ümit K. ile buluştuğu ve o gece sabaha kadar uyamadığı eşinin ifadelerine yansıdı.

Şüpheleri artırıcı bulgular çıktı

Olgun Vural’ın ardında bıraktığı mektupta Ümit K.’ya hitaben “Bulmacanın parçaları beni gösteriyor ama ben değilim. Bana inanın, Ümit K. bana inan" dediği intihar mektubu da sis perdesini aralayamadı. Vural'ın otopsi sonucu 'cinayet' şüphesini artırıcı bulguları ortaya çıkardı. Vural'ın otopsisinde küçük olması gereken mermi giriş deliği büyük, büyük olması gereken çıkış deliği ise küçük olarak tespit edildi.

Oktay'ın ailesi itiraz etti

Denizcilerde yaşanan otopsi skandalının bir benzeri de Özel Hareket Daire Başkanı Behçet Oktay'ın intiharı sonrasında gün yüzüne çıktı. Ailesinin itirazı üzerine Adli Tıp incelemesi yapılan Oktay'ın, göğüs kafesinde 7 kırık, vücudunda kokain ve alkole rastlandı. Ayrıca solak olan özel harekatçının sağ el ile silahı ateşlemiş olması da 'cinayet' şüphesini artıran bir diğer gelişme olarak hafızalara kazındı.

DENİZ KUVVETLERi’NDEKi ŞÜPHELi ÖLÜMLER ZiNCiRi

Deniz Kuvvetleri'ndeki şüpheli ölümlerin ilk halkası, trafik kazasında yaşamını yitiren Emekli Deniz Albay Birol Atakan oldu. 28 Şubat sürecinde Oramiral Güven Erkaya ile birlikte çalışan Atakan, Ergenekoncu yapılanma hakkında birçok bilgiye sahip olduğu ve eski kuvvet komutanı Özden Örnek ile Karahanoğlu arasındaki köprü isim olarak biliniyordu. Şüpheli şekilde ölen bir diğer denizci ise Sarıkız ve Ayışığı Darbe Planları'nı deşifre ederek Oramiral İlhami Erdil'in mahkum olmasına neden olan Albay Belgütay Varımlı oldu. Varımlı'nın evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti iddia edilmişti.

Ünal ve Gedik’in ölümü

Tabancayla intihar ettiği söylenen Güney Deniz Saha Komutanlığı'nda görevli Hakim Yarbay Tanju Ünal, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı İlhami Erdil'i yargılayarak rütbelerini söktüren askeri hakimdi. Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nda görevli Tabip Yarbay Nursal Gedik'in ölümü de kayıtlara göre intihar olarak geçti. Gedik'in komutanlıkta dönen uyuşturucu ve kirli ilişkiler konusunda ulaşmaması gereken bazı bilgileri elde ettiği için öldürüldüğü ileri sürülmüştü. Ölümleri şüpheli olan bu kişilere otopsi yapılmaması dikkat çekti.

HABER : Serbest ÖZDEN / BUGÜN

Etiketler :