Sır ölümde MOSSAD parmağı

Sır ölümde MOSSAD parmağı

Kamhi, İsrailli görevlilerin herkesten önce villasına gelmesi ve yanlış adres bildirimi yüzünden ambulansın geç ulaşmasının gölgesinde toprağa verilirken, bir dönem Alman İstihbaratında çalışan Karlıbel, Kamhi'nin MOSSAD tarafından öldürülmüş olabileceğin

İstanbul Çengelköy'deki villasında başından silahla vurulmuş halde bulunan Türk Musevi cemaatinin önemli isimlerinden işadamı Jak Kamhi'nin oğlu Hayati Kamhi toprağa verilirken, Kamhi'ye yakın isimlerin son açıklamaları ise kafaları iyice karıştırdı. Bir gazeteye ölüm ilanı veren Kamhi'nin yakın arkadaşı işadamı Aydın Giz, “Zamansız oldu gidişin. Söylenecek çok şey var aslında. Ama derman yok, güç yok” ifadelerini kullandı. Giz'in bu imalı sözleri soru işaretlerine yol açtı. Şu an İsviçre'de yaşayan Giz, daha önce verdiği bir röportajda, aldığı tehditler nedeniyle Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldığını söylemişti. Giz, “Üzerimizde baskılar oluştu. Korumalarla, silahlarla dolaşıyorduk” demişti.

KARLIBEL'DEN ŞOK İDDİA

İntihar ettiği söylenen işadamı Kamhi'nin ölümünde “cinayet” şüphesi gündeme gelirken, bir dönem Alman istihbaratında görev alan araştırmacı Talip Doğan Karlıbel, Akit'e dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Türkiye'de yaşayan Kamhi ailesinin İsrail politikalarıyla ters düştüğünü belirten Karlıbel, Hayati Kamhi'nin MOSSAD tarafından öldürülmüş olabileceğini öne sürdü. 9 Türk'ün yaşamını yitirdiği Mavi Marmara olayından sonra İsrail medyasında çıkan demeçlerinde Hayati Kamhi'nin, Netanyahu hükümetini sert bir dille eleştirdiğini anlatan Karlıbel, “Mavi Marmara konusunda İsrail hükümetinin tutumunu çok ciddi bir şekilde eleştirmişti. ‘Türkiye dost bir ülkedir. Yıllardır devam eden güzel ilişkilerimizi neden bir seferde bozmak istiyorsunuz? Amacınız ne?' gibisinden İsrail hükümetine tepki göstermişti. Ben de Kamhi'nin bu açıklamalarından yurtdışındaki bir arkadaşımın uyarısıyla haberdar olmuştum” diye konuştu.

“MUSEVİ İŞADAMLARINA GÖZDAĞI VERİLİYOR”

Kamhi'nin ölümünün, MOSSAD'ın Türkiye'ye sahip çıkan Musevi işadamlarını sindirme amaçlı bir operasyonu olduğunu iddia eden Karlıbel, “Şu an İsrail hükümeti, Türkiye'deki zengin Musevi işadamlarına ciddi bir baskı uyguluyor. İsrail, Mavi Marmara iddianamesinin kabulünden sonra buradaki Musevilere baskı yapıp, onları kamuoyu oluşturmak amaçlı kullanmak istiyor. Bu insanlar da kullanılmak istemiyor. Bu bir gözdağıdır” değerlendirmesinde bulundu.

DELİLLER KARARTILDI MI?

Olay yerindeki delillerin karartılmış olabileceğini dile getiren Karlıbel, “İlginç bir şekilde İsrail çıkarlarına karşıt olan bir Musevi işadamı intihar ediyor. Bunun araştırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İSRAİLLİ GÖREVLİLERİN VİLLADA NE İŞİ VARDI?

Türkiye 4 Haziran Pazartesi sabahı ünlü işadamı Jak Kamhi'nin oğlu Hayati Kamhi'nin intihar ettiği haberiyle sarsıldı. Olayın meydana geldiği Çengelköy'deki evin adresinin ‘yanlış verilmesi' nedeniyle ambulans bir türlü olay yerine ulaşamadı. İntihar haberi üzerine İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu'ndan görevlilerin Kamhi'nin evine gelmesi ise dikkat çekmişti. Cenazesi morga kaldırılan Kamhi'nin, “Borç yüzünden girdiği bunalım sonucu intihar ettiği” şeklinde medyada haber yapıldı. Ancak borç iddialarını yalanlayan Hayati Kamhi'nin kardeşi Cefi Kamhi, ağabeyinin intihar etmesine sebep olacak hiçbir probleminin olmadığını kaydetmişti.

Erol Metin / Yeni Akit
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum