Sırbistan'dan Türkiye'ye Libya için teşekkür

Sırbistan'dan Türkiye'ye Libya için teşekkür

Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç, Libya'daki Sırpların ülkelerine sağ salim ulaşmalarında oynadığı rolden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye'yi ziyaret eden ilk Sırbistan Başbakanı olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

İki ülke arasında cumhurbaşkanları ve parlamento başkanları düzeyindeki ziyaretlerin de ilişkilerin seviyesini gösterdiğini anlatan Cvetkoviç, siyasi ilişkilerin yanı sıra ticari ve ekonomik ilişkilerin de önemli olduğunu kaydetti.

Cvetkoviç, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 400 milyon dolar civarında olduğunu belirterek,bu rakamın memnuniyet verici olmadığını vurguladı.

Türk yatırımcıların Sırbistan'da bir çok alt yapı ve otoyol inşaatı işleriyle ilgilendiğini anlatan Cvetkoviç, yarın İstanbul'da işadamlarıyla da biraraya gelerek onları Sırbistan'a yatırım yapmaları konusunda teşvik edeceğini söyledi.

Sivil havacılık alanında da Türkiye ile işbirliğini hedeflediklerini belirten Cvetkoviç, Sırbistan milli havayolu şirketinin kendisine partner arayışında olduğunu ve bunun için THY'yi stratejik ortak olarak gördüklerini ifade etti.

Cvetkoviç, ''Görüşmelerimiz dostane bir havada gerçekleşti. Tüm konulara değindik. Değindiğimiz konularda aynı yöne baktığımızı gördük'' dedi.

Türkiye'yi, ortak sınırları olmamasına rağmen komşu olarak kabul ettiklerini dile getiren Cvetkoviç, bölgesel konularda da iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu ifade etti.

Libya'da yaşanan olaylara da değinen Cvetkoviç, ''Türkiye'ye, Libya'daki Sırp vatandaşlarının Sırbistan'a sağ salim dönmelerindeki rolünden dolayı teşekkür etmek istiyorum'' diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :