Şırnak'ta büyük operasyon

Şırnak'ta büyük operasyon

Şırnak'ta büyük operasyon! Kato Dağı'nda eylem hazırlığındaki PKK'lı teröristler için hava destekli operasyon başlatıldı.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı'nde eylem hazırlığında olduğu belirlenen PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı. Güçlükonak İlçesi'nde ise PKK'lıların araziye döşediği mayına basan bir asker yaralandı.

Beytüşşebap'taki Kato Dağı'nda yuvalanan ve eylem hazırlığında olduğu belirlenen bir grup teröristi etkisiz hale getirmek için dün gece hava destekli operayon başlatıldı. Yaklaşık 3 bin askerin katıldığı, köy korucularının da destek verdiği operasyon bölgesine, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Karadan sevkedilen askelerin geçiş yollarına konulan mayınlı tuzakların bulunması için de askerler mayın arama tarama faaliyetinde bulundu. PKK'lıların geçiş güzargahlarının ve saklandıgı yerlerin başında gelen ve Kuzey Irak sınırında 40 kilometre mesafede bulunan Kato'da timler, teröristlerin kaçış güzergahları ve stratejik alanlara konuşlandırıldı. Kobra tipi helikopterler de PKK'lıların bulundukları mağaraları bombardımana tuttu. PKK'lıların sakladığı bir çok sığınağın bulunarak imha edildiği bildirildi.
Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'nin kırsal kesiminde ise, PKK'lı teröristlerin araziye döşediği mayına basan bir güvenlik görevlisi hafif yaralandı. Yaralı asker, helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'e götürülerek tedavi altına alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı