Şırnak'ta teröristlerle çatışma: 1 şehit

Şırnak'ta teröristlerle çatışma: 1 şehit

Bestler-Dereler Bölgesi'nde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu

Şırnak'ın Bestler-Dereler Bölgesi'nde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Şırnak'ın Bestler Dereler kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik büyük bir operasyon başlatıldı.


Bestler Dereler kırsalında tespit edilen bir grup teröristi etkisiz hale getirmek amacıyla güvenlik güçleri büyük çaplı operasyon başlattı. İki günden beri Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı'ndan havalanan Skorsky tipi helikopterler bölgeye asker sevk ediyor.

Mehmetçik Şırnak dağlarında teröristlere yönelik operasyonlarına devam ediyor. Operasyona çok sayıda özel eğitimli komando, jandarma özel harekat timleri ile geçici köy korucusu katıldı. Derin vadilerin, çukurların ve çok sayıda mağaranın bulunduğu engebeli arazi yapısındaki bölgeye, 2 günden beri Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan ve Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı'ndan havalanan Skorsky tipi helikopterler özel eğitimli komando ve jandarma özel harekat timleri sevk ediyor.

Sabahın ilk ışıklarından itibaren peş peşe kalkan helikopterler iki günden beri stratejik noktalara aralıksız asker sevk ediyor. Özel eğitimli komandolar karadan Bestler-Dereler bölgesini abluka altına alırken, havadan da Kobra, Süper Kobra ve Skorsky tipi helikopterler keşif uçuşları yapıyor. Şüpheli durumlarda ise teröristlerin barınabileceği mağaralar helikopterlerle ateş altına alınıyor.

Etiketler :